Orbán Balázs Tucker Carlsonnál: Woke? A magyarok azt hiszik, a Vogue magazinról beszélsz

2023. április 20. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója szerda este Tucker Carlson műsorának volt a vendége. Orbán elmondta, hogy a magyarok szigorú gyermekvédelmet akarnak, és elképzelésünk sincs arról, hogy mi az a woke.

A négyperces videóban, amit Orbán Balázs a Twitter-oldalán tett közzé, Tucker Carlsonnal először a magyar gyermekvédelmi törvényről beszélgettek. Carlson azt mondta, hogy Magyarországot azért perelte be több EU-tagállam, mert „kiálltak a gyerekek mellett”.

Orbán Balázs a műsorvezető azon kérdésre, hogy miért áll ki Magyarország továbbra is az álláspontja mellett, azt mondta, hogy már 2021 körül észlelték, hogy „viharként érkezik az LMBTQ-propaganda a médián és civil szervezeteken keresztül Magyarországra, azon belül pedig az iskolákba”. A politikai igazgató szerint a magyarok mérgesen reagáltak erre a folyamatra, kiemelte, hogy

a magyarban nem létezik a woke szó, ezért a magyarok azt kérdezték, hogy miről van szó. „Woke? A francia magazinról beszélsz, a Vogueról, vagy mi?”

– viccelődött Orbán. Elmondta, hogy ezen okok miatt álltak elő a gyermekvédelmi törvénnyel, ami miatt az egész EU a magyarok ellen fordult. Majd megemlítette a gyermekvédelminek nevezett népszavazást is, ami miatt a „birodalom” – azaz az Európai Unió – „visszavágott”. Orbán Balázs szerint azért nem adják fel, mert a magyar emberek mögöttük vannak, és ezt várják el tőlük:

„Ez az, amit a magyarok akarnak, ez nem kérdés. A média, az államok, a nagyobb hatalmak ellenünk vannak, az egyetlen támaszunk az emberek támogatása.”

Majd arról beszéltek Carlsonnal, hogy amennyiben valami nem tetszik Samantha Powernek – az USA Magyarországon járt fejlesztési ügynökségi vezetőjének –, akkor az már azonnal diktatúrának számít. A műsorvezető azt mondta, hogy ő inkább Magyarországon kívül tartaná Powert. A beszélgetés végén Carlson úgy köszönt el a miniszterelnök politikai igazgatójától, hogy

„Orbán Balázs az egyik utolsó nyugati demokráciából, Magyarországról”.

A Fox News műsorvezetője 2021 nyarán Magyarországra látogatott, ekkor Orbán Viktorral is készített interjút. A miniszterelnök itt arról beszélt, hogy az összes magyar számára személyes sértés, ha őt gengszternek nevezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!