Péntek délre a közmédia is felébredt: két percben beszámolt a pedagógussztrájkról

2022. október 14. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Október 5-én is sztrájkoltak és tüntettek a pedagógusok és diákjaik szerte az országban. Akkor a köztévé tízórás Híradójában nem jutott hely a tiltakozásoknak, a delesbe viszont röviden belefért – igaz, csak a tizennegyedik hírként. Október 14-re, péntekre ismét országos sztrájkot hirdettek a pedagógus szakszervezetek, a diákok és szülők pedig számos helyszínen demonstrálnak, flashmobokat tartanak és élőlánccal fejezik ki szolidaritásukat tanáraikkal. A pénteki eseményeket a Telexen percről-percre követjük kora reggeltől az esti, budapesti tüntetés végéig, itt követheti.

Ismét megnéztük, a köztévé tízórás híradójába mindebből mennyi fért bele: nos, semmi.

Frissítés 12:30

A köztévé deles Híradója már beszámolt a sztrájkról (12. hírként fért bele a műsorba). A tanárok és diákok tiltakozására közel két perc jutott, bár a hír második felében már arról beszélt a műsorvezető, hogy Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón történelmi pedagógusbér-emelést jelentett be.

Rögtön ezt követően a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) reakciójáról is beszámolt a közmédia: A KTK szerint „egyedül a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógus-béremelést”.

Korábban írtuk:

A 10 órakor kezdődő Híradóban ezek a hírek kaptak helyet:

  1. Orbán Viktor a Kossuth rádióban 1.: Tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség az oroszok és az ukránok között.
  2. Orbán Viktor a Kossuth rádióban 2.: Magyarország terrortámadásnak tekintené az országba vezető gázvezeték felrobbantását. És szankciós infláció van.
  3. Magyarországon van és lesz is energia: Szentkirályi Alexandra nyilatkozott az M1-nek.
  4. Áramkimaradásra készítik fel a finn lakosságot: a köztévé riportere Helsinkiből jelentkezik a magyar háztartások szempontjából kulcsfontosságú hírrel.
  5. Üzemanyaghiány Franciaországban, sztrájkolnak az olajipari dolgozók: Párizsból jelenti a köztévé riportere, hogy a hanyatló nyugaton bezzeg nem olyan jó a helyzet, mint nálunk, számos szektor dolgozói terveznek országos sztrájkot. Menjünk is tovább.
  6. 14 éves csúcson az infláció Izraelben: a magyaroknál sokkal rosszabb helyzetben élő izraeli család arról panaszkodik a köztévé kameráinak, hogy a bevételeik lassan nem fedezik a kiadásaikat, lassan az is luxus lesz, hogy úszásra vigyék a gyereket. (Magyarországon szeptemberben 20,1 százalékos volt az infláció szeptemberben, ezzel az az EU egyik legnagyobb inflációjú országa lettünk.)
  7. Orbán Viktor a Kossuth rádióban 3. : nő a migrációs nyomás a déli határnál.
  8. A kormány történelmi pedagógusbér-emelést jelentett be: mondta Gulyás Gergely tegnap a kormányinfón. Ezek szerint tényleg minden jó.
  9. Személyvonattal ütközött egy nyergesvontató egy vasúti átjáróban Iklandon.
  10. Vándorkiállítás Petőfi születésének 200. évfordulójára: élő bejelentkezés Keszthelyről.
  11. Öt embert lőtt le egy tinédzser az észak-karolinai Raleigh városában
  12. Sporthírek

És most időjárás: minden jó, „a következő napokban nem torpan meg a melegedés”.

A deles Híradóban talán nagyobb sikerrel követik majd az országban történő eseményeket az M1 szerkesztői.

A híradó.hu-n azért egy kishírben elfértek a tiltakozások, íme.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!