Hétmilliós Rolexet láttak Tóth Gabin, fel is hördült ezen az internet

2022. augusztus 18. – 15:48

frissítve

Hétmilliós Rolexet láttak Tóth Gabin, fel is hördült ezen az internet
Tóth Gabi énekesnő a Terror Háza Múzeum alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett ingyenes koncerten a múzeum előtt 2022. február 26-ánFotó: Kovács Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Rendhagyó módon nem egy nap, hanem már több mint egy hét is eltelt azóta (augusztus 9.), hogy Lakatos Zsolt óraszakértő megfejtette a Beszéljünk Órákról c. TikTok-csatornáján azt, hogy

Tóth Gabi énekesnő csuklóján rendszeresen látható egy arany-acél Rolex Submariner 126613 LN, vagyis a modern változat, aminek a listaára 14 600 euró, a piaci ára pedig 17 ezer euró felett van, azaz megközelíti a hétmillió forintot,

de ebből a videóból csak mostanra lett hír.

Annak, hogy ez miért csak most kezdett körbefutni, elég egyszerű oka van: a Pénzcentrum két napja közölt Lakatos megfejtéséről egy cikket. A szakértő a TikTokján elég sok órát kielemez, megvizsgál, megállapítja a típusukat ránézésből, aztán utánajárásból, pont úgy, ahogy Tóth Gabiéval is tette.

Azóta már reagált a hírre Kajdi Csaba, aki korábban modellügynökség-tulajdonosként futott be (ő a Visage Models Hungary tulajdonosa, Mihalik Enikőt is ő fedezte fel), most is van modellügynöksége, emellett mindenről mindig mindent megmondó influenszer, és reagált rá Fluor Tomi is.

Előbbi azt írta, hogy

„Olyan álszent és annyira köpönyegforgató – aranyanyám, de szeretem! –, hogy a hatalom pénzéből hétmilliós Rolex órában rongyolunk az elmúlt hét évben. Előtte 15 évig így lebbent a csöcs jobbról balra, most meg édesanya, keresztény, azt se tudjuk, hogy gazsuláljunk a Gábor Áron rézágyújában!”

Míg Fluor (amúgy Karácson Tamás) a Twitteren reagált, így:

Nem lenne ez olyan nagyon felháborító, csak például ott az a fideszes emailcím

A növekvő rezsiárak, válság és inflációs adatok árnyékában igazából nem csoda, ha egy emberként hördül fel Magyarország arra, hogy bárkinek futja egy hétmilliós Rolexre. Persze ez így magában még nem lenne annyira megbotránkoztató vagy közérdekű, csakhogy az elmúlt hónapokban épp Tóth Gabi gondoskodott arról, hogy azzá váljon.

Ez együtt jár azzal a szellemi úttal, amire vállaltan rálépett, azzal a közösséggel, amivel értéket vállalt, aminek tulajdonképpen megvennie sem kellett őt, mert mindig ez volt az ő hite szerinti, valódi közössége – ezt utóbbit ő írta áprilisban arról, hogy miért lépett fel többször is a Fidesz kampányrendezvényein, például a székesfehérvári kampányzárón is, aminek a végén együtt énekelte a Kossuth-nótát Orbán Viktorral.

Kezdődött valahol az Eucharisztikus Kongresszus idején, ahol fellépett Ferenc pápa előtt, és ekkortájt jelent meg az új klipje is, amiben mindent kihozott a NER érett esztétikájából is. A fentiekre kapott hideget-meleget (inkább hideget), bőven, ezért a kormány által üzemeltetett csalad.hu-n reagált is azzal, hogy fáj neki, ahogy betámadták őt.

„Én a hitemmel, az új klipemmel, az öltözködési stílusommal, a hajviseletemmel úgy gondolom, nem ártok senkinek, ennek ellenére olyan indulatokat váltok ki emberekből, ami teljesen érthetetlen és elfogadhatatlan” – írta akkor.

Hozzátette: persze számon lehet kérni azt, hogy hogyan viselkedett 16 éve, gyerekként, vagy milyen dalokat énekelt, és mit nyilatkozott, de ez semmit sem mutat meg, ráadásul azóta felnőtt, anya lett, „akinek változhatott, átalakult a világképe az elmúlt évtizedben” – magyarázta.

Ez egyébként valid magyarázat is lenne, ha nem lógna ott a háttérben mindig valahogy a NER, amit egyébként ma már, különösen üzleti vagy előadói körökben nehéz kikerülni Magyarországon. Nem igazán sikerül ezt Tóth Gabinak sem, aki pedig állítólag nem dörgölőzik a NER-hez, hanem ez pont fordítva van.

Akárhogy is, az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungaryn is fellépett, ő énekelte a magyar himnuszt, bő egy hete pedig fideszes emailcímről pattant vissza a levél, amit a Hvg.hu küldött Tóth Gabi sajtósának, és így már, hogy az énekesnő ennyi szállal kötődik a kormányhoz (ami meg kötődik például az adóhoz, rezsicsökkentés-csökkentéshez vagy a gigantikus tűzijátékhoz válság idején), gyakran lép fel NER-közeli eseményeken, tulajdonképpen érthető, miért is ilyen érdekes, ha hétmilliós órát visel.

Szerettük volna megkérdezni Tóth Gabit is, de még nem kaptunk választ a megkeresésünkre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!