Kétórányi műsor és egy 2100 tagú énekkar vezeti majd fel Ferenc pápa miséjét a Hősök terén

2021. augusztus 9. – 22:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kétórányi műsor előzi meg Ferenc pápa magyarországi miséjét szeptember 12-én a Hősök terén, közölte a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus az MTI-vel.

A római katolikus nagytalálkozót lezáró mise fél 12-kor kezdődik majd, a mise előtt azonban egy úgynevezett show vezeti fel Ferenc pápát. Fellép az erre az alkalomra 82 énekkarból szerveződött, 2100 tagú énekkar Sena Dagaduval és Tóth Gabival.

A műsor része lesz Pindroch Csaba és Kubik Anna is, az eseményen részt vesz továbbá a tokiói paralimpiai játékokról hazatérő két sportoló, Ekler Luca és Dani Gyöngyi. A felvezető műsorban elhangzik Kodály Zoltán Budavári Te Deum című műve a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara előadásában, illetve szólót énekel majd három operaénekes, Miklósa Erika, Megyesi Schwartz Lúcia és Boncsér Gergely.

Néhány fellépő neve, például Szalóky Ágié vagy Szikora Róberté korábban is ismert volt, miután Tóth Gabi Instagramon jelezte, megtiszteltetés számára, hogy felléphet.

Korábban írtunk arról, hogy bár Kovács Ákos nem érezte úgy, hogy méltó rá, de mégis megcsinálta a Budapesten tartott egyházi kongresszus himnuszát. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, arról, hogy mikor lesz, mi ez, mit jelent az egyház számára, valamint miért látogat el rá a pápa is, itt írtunk hosszabban. A pápa egyébként eredetileg 2020-ban látogatott volna a fővárosba, azonban a járvány ezt áthúzta. Az egyházfő Orbán Viktorral is találkozni fog félórára a Szépművészeti Múzeumban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!