Tóth Gabi énekel majd a Hősök terén Ferenc pápa miséje előtt

2021. augusztus 5. – 17:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa szeptember 12-én látogat Magyarországra, a katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt jön Budapestre, és most már azt is tudni lehet, hogy a rendezvény zárómiséje előtt Tóth Gabi fog énekelni. Azt már lehetett tudni, hogy az énekesnő önkéntes hírnöke az eseménynek.

A hírt Tóth Gabi jelentette be az Instagramon:

Azt mondta, nagyon megtisztelő számára, hogy felléphet az eseményen, nagyon hálás, hogy rá gondoltak. Szalóky Ági, Sena, Szikora Róbert és Ekler Luca paraatléta is szerepel majd az eseményen – mondta.

Korábban írtunk arról, hogy bár Kovács Ákos nem érezte úgy, hogy méltó rá, de mégis megcsinálta a Budapesten tartott egyházi kongresszus himnuszát. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, arról, hogy mikor lesz, mi ez, mit jelent az egyház számára, valamint miért látogat el rá a pápa is, itt írtunk hosszabban.

Ferenc pápa szeptember 12-én délután az esemény zárómiséjét koncelebrálja a Hősök terén, az egyházfő július elején beszélt magyarországi útjáról, köszönetet mondott budapesti látogatása előkészítéséért. Azt mondta: szívből imádkozik mindazokért, akik látogatását szervezik és előkészítik. Majd Szlovákiába utazik, ahol jóval több időt tölt majd, mint nálunk, Pozsonyba, Eperjesre, Kassára és Sasvárra is ellátogat.

Ferenc pápa budapesti látogatásának hivatalos bejelentését tavaly elhalasztották a NEK időpontjának későbbre halasztása miatt. Az egyházfő idén március 8-án, az iraki látogatásából hazatartó repülőúton beszélt arról, hogy Budapestre készül a NEK utolsó napját záró misére, emlékeztet az MTI. Utoljára II. János Pál pápa járt Magyarországon 1996-ban. Ferenc pápa 2019-ben a csíksomlyói búcsún mutatott be misét.

Június elején dezinformációs kampány zajlott Ferenc pápa tervezett budapesti látogatása körül, a kommunikációs manőver mögött a Telex forrásai Rogán Antal stábját sejtették. Erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!