Tóth Gabi új klipjében mindent kihoz az érett NER esztétikájából

2021. szeptember 1. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tóth Gabi nagyon érzi mostanában a korhangulatot: nem elég, hogy ő fog énekelni Ferenc pápa miséje előtt az Eucharisztikus Kongresszuson, új klipjében akkora hungarikumos tobzódást láthatunk, hogy a végén vártuk volna a turisztikai ügynökség logójának felbukkanását.

A logó nem bukkant fel, úgyhogy minden valószínűség szerint nem egy kormányzati szereplő által szponzorált tartalomról van szó, hanem Tóth Gabi magától éli meg ilyen mélyen a nemzeti öntudatát 2021-ben. (Frissítés: valamikor azután, hogy mi megnéztük a videót, feltűnt rajta egy a YouTube által generált felirat, miszerint fizetett promóciót tartalmaz, de hogy a magyarkodásért fizetett valaki, vagy konkrét termék bukkan fel benne, azt nem tudjuk. A videó leírásában fel van sorolva az összes szereplő, köztük vállalkozók is, akár erről is szólhat a felirat, de megkérdeztük Tóth Gabi sajtósát, a választ még várjuk. Érdekes még, hogy estefelé a like-dislike arány láthatóságát megszüntették a videónál. Frissítés 2: Tóth Gabi sajtósa elárulta, hogy valóban a leírásban is szereplő Dunakanyar-beli kisvállalkozók reklámozása miatt van a videón a promóció felirat.)

A hangzásában is népiesre vett szám címe Az én szívem, tartalmát pedig így tudnám a legplasztikusabban összefoglalni: egy könnyed szerelmi vallomás bőrébe bújtatott országimázskampány, amelyből az derül ki, hogy Tóth Gabi a Magyar Táj és Kultúra jellegzetes produktumai között bujálkodna a legszívesebben.

Ez egy kicsit bizarrul hangzik, és tényleg az, hiszen hogyan és miért jön össze egy dalban a Duna partján szeretkezés a magyar múltból jövő „útravalók” dicséretével, miközben mindehhez a vizuális körítést az esztergomi bazilika integető papja, egy csipketerítőt lengető asszony, egy termelői piacos sajtokból lakmározó boldog család, valamint lovagló emberek szolgáltatják?

Ehhez nem is nagyon tudunk több mindent hozzáfűzni, íme a szám, amit mindenképpen megmutatnék azoknak, akik érdeklődnek az érett NER esztétikája iránt. (Na jó, csak az egyik, mert a másik természetesen ez az NKA által támogatott alkotás lenne.)

Tóth Gabit egyébként néhányan kikezdték a közelmúltban látványossá váló NER-konform fordulata miatt, Facebookon összezördült például Lakatos Márkkal és Kajdi Csabával, majd pedig letiltatott egy már kész interjút, ami a ZSHOW time Youtube-csatornán jelent volna meg, és amelyben éppen arról beszélt, hogyan éli meg a kritikákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!