Egyetlenegy embert követett Facebookon a Koronavírus tájékoztató oldal

2021. november 5. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mindig nagyon érdekes, hogy különböző social media oldalak amúgy milyen más oldalakat vagy embereket követnek az adott platformon. Legutóbb az Instagramot indító, majd onnan hamar le is lépő Jay-Z rapper volt az, aki mindössze a saját feleségét, Beyoncét követte a platformon.

Egy olvasónk szúrta ki, hogy a hivatalos magyar Koronavírus tájékoztató oldal is mindössze egyetlenegy profilt követ a Facebookon. De vajon kit?

  • Orbán Viktort?
  • Merkely Bélát?
  • azt az átkozott Gyurcsányt?!

Nem, kedves olvasó, hanem Donald Trumpot:

Az, hogy a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató felület kizárólag Trumpot követi Facebookon azért különösen érdekes, mert az egykori amerikai elnököt nyáron a Facebook két évre eltiltotta a posztolástól a Capitoliumban történtek következményeként. Trump Facebook-oldalán egyébként az utolsó posztot éppen a washingtoni szélsőjobbos ostrom napján tették ki, amelyben az akkori elnök azt kérte, hogy kerüljék a hívei az erőszakot, és tiszteljék az egyenruhásokat. A Capitolium ostromának volt rendőri áldozata is, és többen közülük később öngyilkosok lettek.

Ráadásul Trump még amerikai elnökként olyan marhaságokat állított a koronavírus-járványról, hogy egy alkalommal a Facebook álhír miatt törölte a bejegyzését, és még Anthony Fauci, az amerikai kormány járványügyi főtanácsadója is azt mondta róla, hogy Trump nem vette túl komolyan a járványt.

Frissítés

Később először elérhetetlenné tették az oldal által követett személyek listáját, azóta pedig már az látható, hogy senkit nem követ az oldal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!