Szándékosan gusztustalan vagy őszinte, naiv gasztronómiai művészet?

2021. május 16. – 06:42

Szándékosan gusztustalan vagy őszinte, naiv gasztronómiai művészet?
Kép: Grafitember / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. A kormányközeli újságok leginkább hatalmas kijelentő mondatokkal megírt monológokkal érkeznek, ahol a válasz már nem is annyira fontos, hiszen minden állítás benne van az úgynevezett kérdésükben.

2. Akárhogy nézzük, Szabó Tímea szándékosan gusztustalanra készített kreációja nehezen veszi fel a versenyt Németh Szilárd őszinte, naiv gasztronómiai művészetével.

3. Kémcsövek és a védőoltás mellett meg tudtunk vitatni szakmai kérdéseket, mint a disznósajt és hasonló ügyeket, hogy paprikát csak Szegedről.

4. Rossz vicc volt, nem kellett volna.

5. Ha ötfős többsége lesz az ellenzéknek, akkor Orbán Viktor elővesz majd öt embert, akikről pornófelvételei vagy bűnügyi aktái vannak, megzsarolja ezeket az embereket, és mégis ő alakít kormányt.

6. Sok kérdés merülhet fel az olvasóban a cím olvasásakor: például hogy mi az a kvagga, miért van bizottsága, hogy jönnek ide a hollywoodi klónozott dinók, meg amúgy is, mi a jó ég ez a szó, hogy „kvagga”?

7. Én régóta rosszul érzem magam ebben a rendszerben, de sokáig behúztam fülem-farkam. Szívesen posztoltam volna vagy megosztottam volna egy Facebook-bejegyzést, de aztán visszahúztam a kezem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!