Ki bújjon Gyurcsány Ferenc bőrébe? Szavazzon!

2021. április 12. – 10:35

frissítve

Ki bújjon Gyurcsány Ferenc bőrébe? Szavazzon!
Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a forgatása annak a filmnek, amely Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatáról, annak utóéletéről és így közvetlenül a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről, például a tévészékház elleni ostromról szól majd.

A 2022-es választások előttre összeálló filmmel kapcsolatban szinte minden érintett elzárkózott attól, hogy bármiféle információt megerősítsen, így homály fedi a legfontosabb kérdést is:

Ki játssza majd Gyurcsány Ferencet?

Nem lenne meglepő, hogy nem találnának olyan magyar színészt, aki egy életre megbélyegezné magát a szereppel. Ezért eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha mondjuk a nemzetközi forgalmazás sikerében bízva 5 külföldi színésszel is tárgyalások kezdődtek volna, sőt már a casting is folyna. A járványügyi helyzet miatt azonban nem személyesen, hanem online menne a válogató. A színészek megkapnák az őszödi beszéd hanganyagát, és arra tátogva igyekeznének meggyőzni a 800 millió forintos büdzséből készülő film titokzatos alkotóit: ők a legalkalmasabbak a szerepre.

Tekintsék meg mind az öt színész bemutatkozó kisfilmjét, amihez összeszedtük: miért is lennének alkalmasak a 15 évvel ezelőtti Gyurcsány Ferenc megszemélyesítésére.

1. George Clooney

A rendkívül népszerű színész egy évben született Gyurcsánnyal. Clooney-nak a gázsi is jól jönne, 500 millió dolláros vagyonával hiába a világ egyik leggazdagabb színésze, Magyarországon labdába sem rúghat, ismerünk olyan gázszerelőt, akinek háromszor ekkora a vagyona. Miután összerúgta a port a magyar kormányzattal, Clooney eltitkolt életéről filmet is készítettünk. Mellette szól, hogy ha ő lesz a főszereplő, nem fecseghet összevissza diktatúráról, olyan szavakat adhatunk a szájába, amilyeneket csak akarunk, és azokat akárhányszor elmondathatjuk vele. Íme George bemutatkozó kisfilmje:

2. Nicolas Cage

Híresebb lett mémként, mint eredeti szakmájában, és sokan a világ egyik legnagyobb ripacsának tartják, ez Nicolas Cage-ről is elmondható. Sőt az Ál/Arc című produkcióban már felvértezte magát a magyar politikai életre: a filmben egy jófiú és egy bűnöző cserél helyet egymást életében. Cage színészetéről és alkalmasságáról sokat elárul a bemutatkozó kisfilmje:

3. Will Smith

Will Smith-t legalább annyian gyűlölik, mint imádják, bohókás, viccelődő karaktere is esélyessé teszi Gyurcsány szerepére. Ismeri, sőt szereti is Budapestet, még a Lánchídra is felmászott. Megbízásával ráadásul ki lehetne fogni a szelet a Magyarországot BLM-ellenességgel vádolók vitorlájából is. Íme Smith kisfilmje:

4. Adam Driver

Adam Driver sokak szerint nemcsak népszerűsége, de jellegzetes karaktere miatt is tökéletes választás lenne a szerepre. Az őszödi beszédre készülés előszobájaként is felfogható a pompás alakítása a gonosz befolyása alá kerülő, tépelődő Kylo Ren szerepe. Ráadásul most forgó filmjében tökéletesen hozza a fiatal KISZ-es Gyurcsány formáját. Ez itt Driver bemutatkozó filmje:

5. Terence Hill

Terence Hill hosszú évtizedek óta a magyar közönség egyik legnagyobb kedvence. A csillogó szemű cowboy, akit mindenki csak kinevet, bár legbelül tart tőle, és akiről sosem tudni, mikor tér vissza egy pofonnal. Ha ő formálná meg Gyurcsányt, még az RTL Klub is műsorára tűzné a filmet, évente legalább kétszer. A színész mellett szól a népszerű rigmus is: Gyurcsány Ferenc, legyen Terence! Íme a kisfilmje:

Nincs más hátra, szavazzon! És mint annak idején, a vidámparki horgászatban: minden húzás nyer!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!