Folytatás és nem remake lesz John Travolta és Nicolas Cage klasszikus akciófilmjéből, az Ál/Arc-ból

2021. február 12. – 18:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Régóta lehet hallani arról, hogy Hollywoodban nagyon dolgoznak az 1997-es Ál/Arc című akciófilm újraélesztésén, és a Deadline tudósítása a projekt új mérföldkőhöz ért. Az új film nem remake és nem is reboot lesz, hanem egy folytatás, és meg is találták már hozzá a rendezőt.

A rendező nem más lesz, mint Adam Wingard, aki eddig főleg horrorfilmeken (Death Note, Blair Witch 3) dolgozott, legutóbb pedig az idén megjelenő Godzilla vs Kong-ot rendezte. A Deadline úgy tudja, hogy Wingard folytatásként, és nem remake-ként képzeli el az új filmet, de valószínű, hogy Travolta és Cage szerepét más színészeknek adják. Wingard egyébként a forgatókönyv egyik írója is egyben.

Abból a szempontból teljesen érthető, hogy a Paramount kezdeni akar valami a filmmel, hogy a maga idejében egész nagy sikerrel futott a mozikban. A hongkongi John Woo által rendezett 1997-es Ál/Arc 80 millió dollárból készült, ehhez képest közel 220 millió dollár bevételt termelt.

Pedig a történet egészen banális. Egy FBI-ügynök annyira el akar kapni egy kegyetlen gyilkost, hogy átműtteti az arcát, és magát a bűnözőnek kiadva börtönbe megy, hogy megakadályozzon egy robbantást. Ezzel párhuzamosan a bűnöző pedig az FBI-ügynök arcát műtteti a sajátjára, így ketten gyakorlatilag helyet cserélnek egymást életében. A filmnek vannak hiábi, de Cage és Travolta annyira túljátsszák a szerepeiket (hiszen gyakorlatilag egymást kell alakítaniuk), amitől egész szórakoztatóvá válik az egész.

Ennél többet egyelőre nem tudni a projektről, így se megjelenést nem lehet mondani, se azt, hogy kik játsszák majd a kulcsszerepeket a folytatásban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!