Novák Katalin szemtől szemben találkozott a tiltakozó diákokkal és tanárokkal

Legfontosabb

2023. május 14. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

A köztársasági elnök hivatalában, a nyílt napon akartak tiltakozni tanárok és diákok a státusztörvény ellen, de miközben sorban álltak, Novák Katalin odament hozzájuk, és hosszan vitáztak az oktatás helyzetéről.

A tüntetők elhívták Novák Katalint a május 19-i tüntetésre, és azt várták tőle, hogy majd ne írja alá a státusztörvényt, de a köztársasági elnök azt mondta, hogy ilyet nem ígérhet. A körülbelül tízperces vita után Novák elment a Sándor-palotába, ahova sorban álló tanárok és diákok is bementek végül. A palota teraszán egy molinót feszítettek ki, amin egy Novák Katalin által 2010-ben írt blogbejegyzésből idéztek:

„hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből”.

Ez a videónk ide kattintva angol felirattal is megtekinthető. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknekaz angolul olvasó ismerőseinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!