Iránytű: Szoros versenyben Hajnal Miklós győzhet a hegyvidéki választókerületben

2022. március 17. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Rázós terep vár a Fideszre április 3-án Budapesten, az egyik legszorosabb eredményre a XII. kerületben (Budapest 3.) számíthatnak. A Jobbik-közeli Iránytű Intézet friss felmérése alapján azonban itt is vezet az ellenzéki jelölt.

A Magyar Hangon közzétett kutatás szerint a választók

  • 42 százaléka a momentumos Hajnal Miklóst támogatja, míg
  • 38 százalékponton áll a fideszes Fürjes Balázs.
  • 9 százalékot szerezhet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely.

1-1 százalékra számíthat a volt LMP-s, most függetlenként induló Hajdu Mária és a Megoldás Mozgalom jelöltje, Jenei Dávid. A mi hazánkos Grundtner Andrásnak 0 százalékos támogatottságot mértek, a bizonytalanok aránya pedig 9 százalék volt. A reprezentatív, 800 fős telefonos kutatást március 7. és 8. között végezték.

„Azt gondolom, hogy ezt a kerületet akkor is meg tudja nyerni az ellenzék, ha én is elindulok. Meglepődnék, ha végül nem Hajnal Miklós szerezne innen mandátumot, mert az emberek főként pártokra, listákra szavaznak” – mondta Kovács Gergely, az MKKP elnöke a Telexnek, amikor arról kérdeztük, milyen eredményre számít ebben a körzetben, ahol ő is elindul. Márki-Zay Péter pedig arról beszélt a Telex szerdai választási műsorában, hogy Budapesten mind a 18 választókerületben ellenzéki győzelemre számít.

2018-ban a szavazatok 42,71 százalával hozta a hagyományosan jobboldali hegyvidéki körzetet Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Most azonban ő csak a listáról fog mandátumhoz jutni, és Fürjes Balázs próbálja megtartani a kormánypártnak a polgári politizálás szimbolikus központját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!