Gődény György is megkapta a köztévés öt percet, és elszavalta a Husztot az M1-en

2022. március 17. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Normális Élet Pártjának miniszterelnök-jelöltje a párbeszédet hiányolta, amikor a választás apropóján megszólalhatott az M1 műsorában. A köztévén úgy konferálták fel ezt a blokkot, hogy „Tari Judit Titanilla beszélget mai vendégével”, de ez senkit ne tévesszen meg, természetesen nem interjút láthattak azok, akik csütörtökön valamivel nyolc előtt az M1-re kapcsoltak. A műsorvezető mindössze annyit tett, hogy felkérte Gődényt, ismertesse a pártja programját, majd az öt perc végeztével elköszönt tőle.

Az oltástagadó-testépítő-doktorceleb Gődény szerint Magyarországon „demarkációs vonalak és lövészárkok hálózzák át a közéletet”, de az ő nevével fémjelzett formáció inkább azt keresi, aki közös, ami összeköt. Ennek a nagy közösségkeresésnek a jegyében aztán rögtön azt mondta, ha a szíve szerint beszélne, akkor arról szólna, hogy

„az elmúlt 32 év közéleti szereplői húzzanak melegebb égtájra, de nem a szívemre hallgatok, bár régen, volt egy ilyen választási szlogen, hogy hallgass a szívedre, de nem folytatom”.

Miután félig megidézte a Fidesz ikonikus, 1990-es kampánymondatát, azzal folytatta, hogy elszavalta Kölcsey Ferenc Huszt című versét, azzal a felkiáltással, hogy ő inkább az eszére hallgat. Mire ezzel végzett, még mindig csak két és fél percet tudott megtölteni a rászabott műsoridőből, ezért volt ideje olyan kijelentéseket tenni, hogy:

  • a nyugati típusú demokrácia szinte egy globális felszámolás alatt van;
  • a Normális Élet Pártja valójában nem párt, mert nem részekből áll, inkább egy közösség;
  • elfogadhatatlan mindenféle zsarnokság, attól függetlenül, hogy öltönyben, egyenruhában vagy fehér köpenyben jelenik meg;
  • a Normális Élet Pártja normális életet szeretne, ennyi a célkitűzésük.

Gődény 2018-ban még a Közös Nevező 2018-as nevű formációval indult neki a választásoknak, neki személy szerint egyéniben a nyíregyházi központú körzetében 353 szavazatot, azaz 0,65 százalékot sikerült elérnie.

A Közös Formáció 2018 nevű párttal Gődényék felvették a listaállítás után járó 153 millió forintos állami támogatást. Akkor egy százalékot sem sikerült elérniük, vagyis a pénzt vissza kellett volna fizetniük. Ezt viszont máig nem tették meg, ezért aztán költségvetési csalás miatt nyomozás indult ellenük. Mindez nem gátolta meg Gődényt abban, hogy ismét nekifusson a választásnak.

A Gődény György új pártja, a Normális Élet Pártja idén országszerte hamis ajánlásokat adott le, de így is lehet rájuk szavazni.

A választásokon nagy üzlet lehet elindulni. Bár másfél éve szigorították a választási indulás feltételeit, sok bizniszpártot nem tántorított el a módosítás, és jó pár új szereplő is feltűnt a színen. Az oltásellenességgel kampányoló, testépítő miniszterelnök-jelölt mindenesetre azt állítja, hogy a több százmillió forintos állami támogatást idén nem veszi fel a pártja.

Az évi 130 milliárd forintból gazdálkodó közmédiában a választási kampány során a jelölőszervezetek öt percben bemutatkozhatnak az M1-en. Így fordulhatott elő szerdán az a történelmi pillanat, hogy Márki-Zay Péter is szót kaphatott, Gődény volt a második a sorban. Az ehhez hasonló ötperces bemutatkozások jövő szerdán folytatódnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!