Gődény György idén is bepróbálkozik egyéniben Nyíregyházán

2022. február 25. – 08:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gődény György idén is bepróbálkozik a választásokon: ahogy négy éve, most is a nyíregyházi központú Szabolcs-Szatmár-Bereg 1-es választókörzetben indul a választásokon. A Nemzeti Választási Iroda csütörtökön vette nyilvántartásba az oltástagadó-testépítő-doktorcelebet.

Gődény 2018-ban még a Közös Nevező 2018-as nevű formációval indult neki a választásoknak, 353 szavazatot, azaz 0,65 százalékot sikerült elérnie. A körzetet a fideszes sportállamtitkár, Szabó Tünde húzta be a szavazatok 40 százalékával. Az akkor még külön induló ellenzéki jelöltek együtt összesen több mint 50 százalékot kaptak.

A Közös Formáció 2018 nevű párttal Gődényék fel is vették a listaállítás után járó 153 millió forintos állami támogatást. Akkor egy százalékot sem sikerült elérniük, és a pénzt vissza kellett volna fizetniük. Ezt viszont máig nem tették meg, ezért aztán költségvetési csalás miatt nyomozás indult ellenük.

Mindez nem gátolta meg Gődényt abban, hogy idén ismét nekifusson a választásnak: most épp a Normális Élet Pártjával. „Nem fogunk felhasználni állami támogatást a mostani kampányunkhoz. Meghirdettük a 100 forintos kampányt. Aki látja az elmúlt kétéves tevékenységünket, valamint velünk ért egyet, az támogasson minket 100 forinttal” – nyilatkozta a napokban Gődény, akiről az utóbbi két évben főleg a járványellenes tüntetések és akciók miatt lehetett hallani, erre épül az új párt programja is.

A körzetben idén a kormánypártok részéről újra Szabó Tünde indul, az ellenzék részéről pedig a jobbikos Lengyel Máté. De a Mi Hazánk és a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom is indít saját jelöltet.

A Gődény György-féle Normális Élet Pártja pár napja Budapest 4-es számú választókerületében (II. és III. kerület) olyan ajánlóíveket adott le, amiken 11 halott ember adatai és aláírásai szerepeltek. A helyi Választási Bizottság feljelentést tett az ügyben.

A választásokon nagy üzlet lehet elindulni. Bár másfél éve szigorították a választási indulás feltételeit, sok bizniszpártot nem tántorított el a módosítás, és jó pár új szereplő is feltűnt a színen. Ezekről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!