Gődény György pártja halott emberek aláírásait tartalmazó ajánlóíveket adott le

2022. február 23. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Gődény György-féle Normális Élet Pártja olyan ajánlóíveket adott le Budapest 4-es számú választókerületében (II. és III. kerület), amelyeken 11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek. A helyi Választási Bizottság feljelentést tett az ügyben – írja Facebook-oldalán Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

A Tordai által megosztott jegyzőkönyv alapján a helyi Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) egyhangúlag döntött úgy, hogy megteszik a szükséges jogi intézkedéseket. A döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye – áll a jegyzőkönyvben.

Gődény György új, oltásellenes üzenetekkel kampányoló pártja Láz Józsefet indította volna ebben a választókerületben. A Nemzeti Választási Iroda február 22-én vette őt nyilvántartásba. Gődény szeret választásokon indulni, az oltástagadó-testépítő-doktorceleb már 2018-ban is bepróbálkozott, akkor a Közös Nevező 2018-as nevű párttal fel is vették a listaállítás után járó 153 millió forintos állami támogatást. Akkor egy százalékot sem sikerült elérniük, és a pénzt vissza kellett volna fizetniük. Ezt viszont máig nem tették meg, ezért aztán költségvetési csalás miatt nyomozás indult ellenük.

Mindez nem gátolta meg Gődényt abban, hogy idén ismét nekifusson a választásnak: most épp a Normális Élet Pártjával. „Nem fogunk felhasználni állami támogatást a mostani kampányunkhoz. Meghirdettük a 100 forintos kampányt. Aki látja az elmúlt kétéves tevékenységünket, valamint velünk ért egyet, az támogasson minket 100 forinttal” – nyilatkozta Gődény, akiről az utóbbi két évben főleg a járványellenes tüntetések és akciók miatt lehetett hallani, erre épül az új párt programja is.

Tordai szerint Normális Élet Pártja a Fideszt segítő kamupártok közé tartozik. „Kamupártokat, kamujelölteket indítanak, próbálják megzavarni a változást akaró polgárokat, mert rettegnek a bukástól” – írta.

Frissítés 15:05: A Normális Élet Pártjának orosházi jelöltje szintén hamis aláírások leadásával próbálkozott – írja a Magyar Narancs. Havasi Gyula Békés megye 4-es számú választókerületében leadott ajánlóívei közül egyet azért zárt ki a helyi választási bizottság, mert arról hiányzott az aláírásokat gyűjtő állampolgár neve. A fennmaradt aláíróíveken található 690 aláírásból szinte minden második aláírás hitelesítését elutasították. Egyrészt adateltérések miatt, másrészt akadtak olyan aláírók, akik nem is a választókerületben laknak, és olyanoké is szerpelt az íveken, akiknek az ajánlási időszakban nincs választójoguk. A helyi választási bizottság ezért elutasította Havasi nyilvántartásba vételét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!