A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is tud országos listát állítani

2022. február 25. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Szeretnénk elkiabálni: megvannak az aláírások!” – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

„77 helyen már biztosan megvagyunk, öt esélyes körzetet még számolnak.”

A hét elején még nem volt biztos, hogy ez összejön az MKKP-nak, több körzetben is jó pár aláírás hiányzott ahhoz, hogy nyilvántartásba vegyék a jelöltjeiket. A választási törvény másfél évvel ezelőtti módosítása után idén már csak az a párt állíthat országos listát, amely 14 megyében legalább 71 választókerületben tud jelöltet állítani.

Az MKKP elnöke, Kovács Gergő Budapest 3. választókerületében indul, ahol a Fidesz Fürjes Balázst, az ellenzéki szövetség pedig a momentumos Hajnal Miklóst jelölte. Döme Zsuzsanna ferencvárosi alpolgármester pedig a VIII–IX. kerületben (Budapest 6.) méretteti meg magát, ahol Sára Botond (Fidesz) és Jámbor András (Párbeszéd) mellett Dúró Dórára, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjére is lehet szavazni.

A pártoknak szombat 16 óráig kell leadnia az országos listájukat. Elsőként a Mi Hazánk Mozgalom teljesítette a feladatot, de a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listáját is ismerjük már. A jelenlegi állás szerint rajtuk kívül még a Gődény György vezette Normális Élet Pártja és Gattyán György Megoldás Mozgalma tud listát állítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!