30 választókerületben még nem jött össze elég aláírás a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjeinek

2022. február 21. – 22:33

Másolás

Vágólapra másolva

A helyek többségében már összegyűlt kellő számú aláírás a Kétfarkú Kutyapártnak, de 30 választókerületben még sok ajánlás hiányzik a jelöltjeiknek – mondta el az RTL Klub Híradójának Terdik Roland a párttól. A pártoknak legalább 71 választókerületben kell egyéni jelöltet állítaniuk ahhoz, hogy lehessen rájuk országos listán szavazni.

Terdik elmondása alapján főként vidéki oevk-kban nincsenek még meg az aláírások. Hogy konkrétan hol, azt a párt a Facebook-oldalára ki is írta. A párt még nem döntött, mit tesznek, ha nem jön össze a 71 egyéni induló és így az országos lista. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt az egyik alapító, Döme Zsuzsanna szerint olyan embereknek kíván alternatívát nyújtani a választásokon, akik orrbefogva sem tudnának az egyesült ellenzékre szavazni, és úgy gondolják, olyanokat tudnak elvinni voksolni áprilisban, akik máskülönben egyáltalán nem vennének részt a választásokon.

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a kis pártok közül eddig a Mi Hazánknak van a legtöbb jelöltje, 48 politikusukat vették nyilvántartásba hétfő délutánig, de állításuk szerint már száz választókerületben megvan az 500 aláírás. A Gődény György-féle Normális Élet Pártjának is van már 44 nyilvántartásba vett egyéni jelöltje. Gattyán György Megoldás Mozgalma hivatalosan 17 jelölttel rendelkezik, de az RTL Klubnak azt mondták, már 42 helyen megvan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!