30 választókerületben még nem jött össze elég aláírás a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjeinek

2022. február 21. – 22:33

Másolás

Vágólapra másolva

A helyek többségében már összegyűlt kellő számú aláírás a Kétfarkú Kutyapártnak, de 30 választókerületben még sok ajánlás hiányzik a jelöltjeiknek – mondta el az RTL Klub Híradójának Terdik Roland a párttól. A pártoknak legalább 71 választókerületben kell egyéni jelöltet állítaniuk ahhoz, hogy lehessen rájuk országos listán szavazni.

Terdik elmondása alapján főként vidéki oevk-kban nincsenek még meg az aláírások. Hogy konkrétan hol, azt a párt a Facebook-oldalára ki is írta. A párt még nem döntött, mit tesznek, ha nem jön össze a 71 egyéni induló és így az országos lista. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt az egyik alapító, Döme Zsuzsanna szerint olyan embereknek kíván alternatívát nyújtani a választásokon, akik orrbefogva sem tudnának az egyesült ellenzékre szavazni, és úgy gondolják, olyanokat tudnak elvinni voksolni áprilisban, akik máskülönben egyáltalán nem vennének részt a választásokon.

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a kis pártok közül eddig a Mi Hazánknak van a legtöbb jelöltje, 48 politikusukat vették nyilvántartásba hétfő délutánig, de állításuk szerint már száz választókerületben megvan az 500 aláírás. A Gődény György-féle Normális Élet Pártjának is van már 44 nyilvántartásba vett egyéni jelöltje. Gattyán György Megoldás Mozgalma hivatalosan 17 jelölttel rendelkezik, de az RTL Klubnak azt mondták, már 42 helyen megvan.