Lázár János meglepődne, ha felmentenék a hivatali vesztegetéssel gyanúsított Völner Pált

2022. február 24. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János meglepődne, ha felmentenék a hivatali vesztegetéssel gyanúsított Völner Pált. Erről a 444 videójában beszélt az egykori kancelláriaminiszter, aki csütörtökön jelentette be, hogy csak egyéniben indul az április választáson, nem vesz át listás mandátumot Ha nem nyer, akkor befejezi a politikát.

„Jogász végzettségű emberként” azt tudja mondani Lázár János, hogy a magyar ügyészség vádemelési mutatója 97 százalékos, vagyis aki ellen vádat emelnek, azt el is marasztalják végül. Lázár szerint az ügyészség körültekintően és felelősségteljesen járt el. Súlyos ügy, hogy egy politikussal szemben vádat emelnek. Komoly problémának tartja, ami Völner Pállal szemben felmerült, vállalnia kell érte a felelősséget. Nagyon kínos lenne az ügyészség számára, ha bűncselekmény hiányában felmentenék a botrány miatt lemondott államtitkárt, tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy egy miniszter (itt Varga Judit igazságügyi miniszterre utaltak) nem veszi észre, hogy közvetlen helyettese csúszópénzeket fogad el, azt válaszolta:

„Egy politikai közösség tagja vagyok, kötnek a játékszabályok. Mindenki egyért, egy mindenkiért.”

A választási esélyekről azt mondta Lázár János, hogy szerinte a Fidesz nyeri a választásokat. A legnagyobb veszélynek azt tartja, hogy a választók a pillanatnyi hangulat és indulat alapján döntenek. Lázár Csongrád-Csanád Megye 4-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője, itt indult az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!