Kizárólag egyéni képviselőként folytatná Lázár János, ha nem nyer, kiszáll a politikából

2022. február 24. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János bejelentette, hogy nem vesz át listás mandátumot, vagy egyéni képviselő lesz, vagy nem lesz képviselő, ha nem nyer, akkor befejezi a politikát – Csongrád-Csanád Megye 4-es számú választókörzetének fideszes országgyűlési képviselője a Rádió7 Közös Nevező című műsorában beszélt erről.

A korábbi miniszter február 10-én tartotta meg kampánynyitó rendezvényét. Körzete azért különösen érdekes, mert régi fideszes bástyának számít, előző indulásaikor mindig simán nyert is, ám idén tavasszal Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lesz az ellenfél, aki hódmezővásárhelyi polgármesterré választásaikor már bebizonyította, hogy képes nyerni egy masszívan jobboldali területen.

Egyéni indulásáról Lázár a kampánynyitón azt mondta: tudja, hogy sok tapasztalt kollégája már inkább csak listán méreti meg magát (többek között Gulyás Gergely, Varga Mihály vagy Kocsis Máté sem indul már egyéniben idén), neki azonban elégséges érv az egyéni hely mellett, hogy ebben a pozícióban továbbra is a körzet 19 településéért dolgozhat. A politikusoknak keresniük kellene a terepmunka lehetőségét, főleg vidéken, tette hozzá. Aki „mezei képviselőzéssel” akarná sértegetni, az alaposan benézte, mondta.

A Fidesz országos választmánya pénteken dönt az országos listáról, amelyet szombaton 16 óráig kell leadni a Nemzeti választási Bizottságnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!