Gulyás Gergely után Kocsis Máté sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Legfontosabb

2020. október 15. – 17:19

frissítve

Gulyás Gergely után Kocsis Máté sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely után Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sem lesz egyéni képviselőjelölt 2022-ben, értesült az Atv.hu. Józsefvárosban Kocsis helyett Sára Botondot indítja a Fidesz egyéniben.

Kocsis Máté megerősítette az Atv.hu-nak, hogy nem lesz egyéni képviselőjelölt a 2022-es választáson. A politikus ezt azzal indokolta, hogy a kampánycentrumban lesz majd rá nagyobb szükség.

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva találja.

Kocsis a budapesti 6-os számú választókerületben 2018-ban meggyőző fölénnyel nyerte el a parlamenti mandátumot: 40,51 százalékot kapott, míg fő ellenfele, a DK-s Ara-Kovács Attila a szavazatok 32,17 százalékát szerezte meg.

2022-ben Kocsis helyett az a Sára Botond indulhat egyéniben az országgyűlési választásokon, aki 2018-ban váltotta a kerület élén polgármesterként Kocsis Mátét, és a Budapesti Kormányhivatal vezetője.

Mint szintén az Atv.hu értesülésére hivatkozva nemrég megírtuk: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett a Fidesz a 2022-es országgyűlési képviselő választáson Fürjes Balázst indítaná a XII. kerületben. A változás hivatalos indoka itt is az, hogy Gulyás Gergely többet tud majd segíteni a 2022-es választási kampányban, ha csak kormányzati feladatai lesznek.

Az Atv.hu úgy kormányközeli és fideszes forrásokból úgy tudja, több miniszter is lesz, aki 2022-ben már nem indul egyéni körzetben, ők is a kampányfeladatokra koncentrálnak.

(Borítókép: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én – Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!