Gulyás Gergely helyett Fürjes Balázst indítaná a Fidesz a Hegyvidéken 2022-ben

Legfontosabb

2020. október 11. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely helyett a Fidesz a 2022-es országgyűlési képviselő választáson Fürjes Balázst indítaná a Hegyvidéken, írja az Atv.hu. A Fürjes Balázsról szóló portrécikkben Gulyás Gergely azt mondta:

„A Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs.”

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésért felelős Fürjes Balázs neve azért merült fel lehetséges indulóként, mert a Fidesz-elnökség álláspontja szerint Gulyás Gergely többet tud majd segíteni a 2022-es választási kampányban, ha csak kormányzati feladatai lesznek.

Fürjes Balázs – Fotó: Bődey János/Telex
Fürjes Balázs – Fotó: Bődey János/Telex

A pártelnökség egyelőre ajánlást fogalmazott meg Fürjes indításáról, de a jelölés joga a hegyvidéki Fidesz-szervezeté lesz. Fürjes Balázs az atv.hu-nak azt mondta:

„Megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes életünkben. Családként működünk, az egész családot érintő döntéseket mindig megbeszéljük a feleségemmel. Most ez sem egyszerű, ő 7/24-es szolgálatban van, négyhónapos a kisfiunk”.

A hegyvidéki 3-as egyéni választókerület az egyik legnagyobb fideszes fellegvárnak számít. Eddig itt mindig jobboldali jelölt volt a befutó, de a 2018-as választáson nem sokon múlt az egyesült ellenzék sikere. Gulyás Gergelynek kevesebb mint 4 százalékkal sikerült csak legyőznie a DK-s Bauer Tamást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!