Orbán erős bicepsszel simán vezet az UFO Márki-Zay ellen az Alapjogokért Központ felmérése szerint

2021. november 20. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

A politikai plakátok után az elemzésekben is megjelentek az emojik. A kormányközeli Alapjogokért Központ két, országosan reprezentatív közvélemény-kutatást publikált a Facebook-oldalán a jövő évi választásokról. Nem meglepő módon mindkét mérésből az derült ki, hogy Orbán Viktornak sokkal nagyobb esélye van a győzelemre, mint Márki-Zay Péternek.

Orbán számait egy erős bicepsszel illusztrálták a bejegyzésben, ami talán a miniszterelnök múlt vasárnapi beszédére is utalhat, ha nagyon bele akarunk látni valamit. Orbán úgy fogalmazott a Fidesz tisztújító kongresszusán, hogy az október 23-i Békemeneten éppen csak megmutatta a kormányoldal a bicepszét, de ennél kétszer, sőt háromszor is többen lesznek, amikor befordulnak a célegyenesbe.

Márki-Zay Péter ezzel szemben egy UFO emojit kapott az Alapjogokért Központ elemzésében, ami leginkább azt hangsúlyozhatja, hogy ő a politikai eliten kívülről érkezett. Kocsis Máté szerint a baloldal a tengerentúlról rendelte meg Márki-Zayt Karácsony bukása után. Űrlényes filmek meg ugye leginkább az USA-ban készülnek.

A körítés után pedig vessünk egy pillantást a számokra is. Októberben az aktív szavazók kétharmada (66 százalék), novemberben pedig a 69 százalékuk mondta azt, hogy Orbán Viktor győzelmét várja a jövő évi országgyűlési választáson.

Márki-Zay győzelmi esélye pedig 17-ről 16 százalékra csökkent egy hónap alatt

– áll az elemzésben, amely „a baloldali pártok támogatását élvező, a rezsicsökkentést korábban ostobaságnak nevező” Márki-Zay Péterként hivatkozik Orbán kihívójára.

A hódmezővásárhelyi polgármester „hiába lett a hatpárti balliberális koalíció vezetője”, az Alapjogokért Központ elemzése szerint „kiválasztásával a hivatalban lévő miniszterelnök mandátumának megújítását prognosztizáló szavazók aránya 66-ról 69 százalékra nőtt”.

A felmérés legérdekesebb eredménye, hogy még a kormánnyal kritikus szavazóknál sem vezet a hódmezővásárhelyi polgármester.

A novemberi kutatás adatai szerint az ő körükben Márki-Zay győzelmét 38, Orbán Viktor elsőségét pedig 41 százalék várja.

Az Alapjogokért Központ szerint tehát még a baloldali szavazók sem tartják esélyesnek az előválasztáson győztes miniszterelnök-jelöltet a Fidesz frissen újraválasztott elnökével szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!