Alfában a kormány kommunikációja: emojikkal kampányolnak a nemzeti konzultációs plakátokon

2021. július 7. – 12:23

frissítve

Alfában a kormány kommunikációja: emojikkal kampányolnak a nemzeti konzultációs plakátokon
Fotó: Bődey János – Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tegnap éjjel kezdtek kikerülni a kormány legújabb plakátjai, amelyeken a nemzeti konzultáció kitöltésére buzdítanak. Először csak Insta-sztorikban volt látható, aztán reggel egy kollégánk is írta, hogy mintha látta volna a villamosból, de az óvodások szintjére belőtt plakátok láttán először azt gondolta, talán csak egy meghekkelt hirdetésről van szó.

Később fotókat is kaptunk róluk, de még mindig nem lehetett eldönteni, hogy a Kétfarkú poénjáról van-e szó, csak elfelejtették odaírni. Bár azonnal küldtünk kérdéseket a kormánynak, hogy tényleg valódi kormányzati tájékoztatási plakátkampányról van-e szó, nyilván a válaszhoz nem fűztünk sok reményt. Végül saját fotósunk is megörökíthette őket:

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A kormány plakátjai már korábban is okoztak meglepetéseket, elég csak a STOP feliratú hírhedt plakátjukra gondolni, vagy az EU-ban is erősen kritizált Soros-plakátokra, vagy arra, amikor a világhírű félrenézős mémpár került a kormány családtámogatási plakátjára. De most szintet léptek, mostanra egyszerű emojik maradtak, hogy ha véletlenül valaki nem értené azt a néhány szót, ami oda van írva, támpont lehet egy dühös, vagy egy szomorú emoji.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Múlt héten kezdték postázni az új nemzeti konzultációt, a 14 kérdés már napok óta ismert. Ezek között vannak az újraindítással, adózással, EU-csatával, migrációval kapcsolatos kérdések is. Meglepetés: Soros György személyében három kérdésben is visszaköszön egy régi ismerős. A rengeteg hazai és EU-s kritikát kapó melegellenes módosítókkal eltérített pedofiltörvény miatt ez a téma is előkerül a konzultációban, a kormány szokásos stílusában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!