Kocsis Máté: Karácsony inkább eladja a Városházát, csak ne kelljen bemenni dolgozni

2021. november 14. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Jó látni, hogy többen vagyunk, mint az ellenzék október 23-án – kezdte kongresszusi beszédét Kocsis Máté.

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője azt mondta, a parlamenti képviselőcsoport az előző kongresszus óta maradéktalanul elvégezte valamennyi feladatát, mind a törvényalkotásban, a nemzetközi kapcsolatokban vagy a politikai kommunikációban. 405 javaslatot fogadtak el, 227 interpelláció, kérdés napirend előtti vagy utáni felszólalás hangzott el, de mint fogalmazott, nem szeretne termelési beszámolót tartani. Helyette inkább az ellenzékről beszélt.

A járvány alatt az ellenzék Kocsis szerint nem segítette a védekezést, hanem „kamuvideókat gyártottak, sértegették az egészségügyben dolgozókat, álhíreket terjesztettek, hamis képet festettek a magyar állapotokról a nemzetközi sajtóban, elbizonytalanították az embereket és hazug cikkeket jelentettek meg külföldön”.

„Minket ilyen ellenzékkel, ilyen baloldallal vert meg a sors” – tette hozzá Kocsis, majd külön-külön is szólt pár szót az ellenzék meghatározó szereplőiről. Itt leginkább már egy stand up comedy show-ra hasonlított a fellépése, a közönség pedig láthatóan értékelte a műsort.

„Jakab Péter az elmúlt években annyi élelmiszert hurcolt a Parlamentbe, hogy egy vegyesboltot is nyithatna, és állítólag még a füstgránátot is tart a pult alatt.”

Kocsis szerint azt beszélik, a Jobbik elnöke viszi a legjobb nyalókákat Gyurcsánynak, és úgy akarja elszámoltatni a DK elnökét, hogy szövetséget köt vele. „Nem ajánlom senkinek a kritikát, Jakab az egyetlen bohóc a világban, aki nem szereti, ha nevetnek rajta” – tette hozzá. Fekete-Győr Andrást intellektuális nagyhatalomnak nevezte a Fidesz politikusa, a Momentum elnöke szerinte olyan politikai bravúrt követett el, hogy több ajánlást gyűjtött össze az előválasztáson, mint ahány voksot.

Érdemes szót ejteni szerinte emellett „a részmunkaidős főpolgármeserről, aki inkább eladja a Városházát, csak ne kelljen bemenni dolgozni.”

Vidám pillanatnak nevezte Kocsis, hogy miután Karácsony elfüstölt félmilliárd forintot az előválasztási kampányban, közölte, hogy unja, és „egy jóllakott lajhár mosolyával lelépett”. Legalább magas volt és vékony, nézzük a jó oldalát – tette hozzá.

Kocsis Máté – Fotó: Huszti István / Telex
Kocsis Máté – Fotó: Huszti István / Telex

A baloldalnak van egy különös rituáléja, hogy „azték áldozásszerűen”, még a választások előtt megbuktatnak valakit – fogalmazott a fideszes politikus. 2014-ben Bajnai Gordont, 2018-ban Botka Lászlót, most pedig a főpolgármesterre esett a sor. A magyarázkodás koronázatlan királya szerinte Karácsony, aki soha, semmiről nem tehet, és akit Gyurcsány Ferenc megfenyegetett.

„Gergely megbukott, kellett hozni egy új Messiást” – folytatta a Fidesz politikusa, ezért megrendelték a tengerentúlról Márki-Zay Pétert. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje megnyerő porszívó ügynökként állítja magáról Kocsis szerint, hogy jobboldali. Mindeközben úgy beszél, mint egy baloldali, baloldali kormánytöbbséget szervez, baloldali programot kíván végrehajtani, úgy törölné el a rezsicsökkentést, mint egy baloldali, úgy mentegeti az illegális migránsokat, mint egy baloldali, és a szövetségesei is baloldaliak.

Nézzük a végén a nagyfőnököt – tért át Gyurcsányra Kocsis. Olyan jól sikerült a 360 fokos fordulat az ellenzékben, hogy a baloldal 15 év alatt eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig. A DK elnökének van a legtöbb eszköze és hatalma Kocsis Máté szerint, és az ő pártja, a Demokratikus Koalíció a legerősebb az ellenzéki oldalon.

Mindezen nevetni lehetne a Fidesz frakcióvezetője szerint, ha az ellenzék nem akarná megnyerni a 2022-es választást. Így viszont inkább siralmasnak tartja a helyzetet. „Egybevetve mindent, ismerve Gyurcsány Ferenc kormányzását, ismerve a politikájukat, ismerve a mindenre való alkalmatlanságukat, összességében mindent mérlegre téve, az lesz a legjobb, ha mi nyerjük meg a jövő tavaszi választásokat” – zárta beszédét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!