Először szenvedtek halálos balesetet Cybertruckkal, az amerikai közlekedésbiztonsági szerv vizsgálódik

2024. augusztus 7. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Letért az útról, és átereszbe csapódott, majd kigyulladt egy Cybertruck Texasban. Az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette, így ez volt az első alkalom, hogy halálos balesetet szenvedtek a Tesla autójával. Az amerikai közlekedésbiztonsági szerv pedig vizsgálatot indított az ügyben – írja az Engadget.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de az biztos, hogy nem a robotpilóta áll a háttérben, ez a funkció ugyanis a Cybertruckban még nem elérhető. A helyszíni felvételek alapján az autó szinte teljesen kiégett, az egyelőre nem azonosított sofőrt pedig a helyszínen halottnak nyilvánították.

Az első Cybertruck-karambol tavaly decemberben történt, de ebben a Tesla autóját vezető sofőr csak könnyebben sérült meg. Maga az autó kisebb károkat szenvedett, ellentétben a Toyota Corollával, amellyel ütközött, de a képek alapján nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni azt illetően, hogy az előzetesen közúti apokalipszisnek tartott autó valójában mennyire veszélyes egy karambolnál.

A Cybertruckról már a tavaly év végi megjelenésekor látszott, hogy igazi kasszasiker lesz, azóta azonban inkább a sorozatos ballépések miatt lehetett hallani róla. Hamar kiderült, hogy a madárürülék és a szétkenődött bogarak is könnyen megárthatnak a Cybertrucknak, melynek karosszériája mindentől rozsdásodik, beleértve ebbe az autómosókat is.

Számos egyéb probléma is van vele, egyszer vissza kellett hívni majdnem az összes Cybertruckot, mert a gázpedál néha beakadt a padlóba – ezt végül azzal a korszakalkotó megoldással oldották meg, hogy odaszegecselték a pedálra a borítólemezt. És ott van az az eset is, amikor valaki eltörte az ujját, miközben be akarta bizonyítani, hogy a Cybertruck csomagtartója nem csukódik rá, meg az, amikor a bámészkodóknak kellett segíteni kihúzni egy Cybertruckot egy szlovák tóból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!