Megvolt az első Tesla Cybertruck-karambol

2023. december 30. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem négy éves várakozás és bő 1,5 millió előrendelés után a Tesla Cybertruck bemutatkozott, az első példányok elkezdtek szállingózni a vásárlókhoz, és már megvolt az első, nyilvánosságot kapó közúti karambol is az autóval, írja a Villanyautósok.hu.

A balesetről készült rendőrségi közlemény szerint egy Toyota Corolla letért az útról, nekiütközött az út melletti töltésnek, aztán visszasodródott az útra, átment a szembejövő sávba, és ekkor ütközött neki a Cybertrucknak. A Tesla sofőrje könnyebb sérülést szenvedett. Jelenleg úgy tűnik, hogy a baleset pillanatában a Tesla nem használta önvezető üzemmódját, de a teljes körű vizsgálat még folyamatban van.

A Cybertruckkal kapcsolatban gyakran hallani, hogy a háromtonnás pickup felnyársalja majd a vele karambolozó autókat, illetve, hogy az autó rövid orra miatt kérdéses a benne ülők biztonsága – írja az autós lap. A Redditen három kép jelent meg a balesetről:

Ezeken azt látni, hogy a Toyota jobban megrongálódott, de egyelőre nagyon keveset tudni a baleset körülményeiről, például az autók sebességéről, vagy, hogy a Toyota a sérülései mekkora részét szerezte akkor, amikor a Teslával való karambolt megelőzően az út melletti töltésnek ütközött.

A lap szerint a Cybertrucknak az autóiparban szokásos szerkezetektől eltérő felépítése van, az autó mérnökei eltérő módokon próbálják megoldani például az utasvédelmet is.

A már most kasszasikernek tűnő Tesla Cybertruck két évet késett, és egy emlékezetes baki miatt sokan nevettek rajta. A látványa sem tesz jót a retinának, a legújabb Tesla sikere mégis biztosra vehető, és nem csak a rengeteg előrendelés miatt. A futurisztikus pickup erősebb kivitele 2,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!