Legutóbb nem voltak nagy meglepetések

2023. szeptember 12. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az iPhone 14 köré felhúzott eseményen gyakorlatilag semmilyen váratlan leleplezést nem szállított a gyártó, az újdonságok pedig gyakorlatilag mind kiszivárogtak jóval korábban. A tavalyi összefoglalónkat ide kattintva olvashatják, de a lényeget azért leírjuk röviden. Az iPhone 14-ből nem jött Mini, az alapmodell és a Plus fantázianevű nagytesója pedig maradtak az előző rendszercsipnél, és csak minimálisan fejlődtek, cserébe viszont nem kerültek többe. Legalábbis dollárban, forintban kilőttek az árak, az iPhone 13 pedig konkrétan 55 ezer forinttal drágább lett a bejelentés után.

Az alapmodellről tavaly azt írtuk, hogy tökéletes, de annyira keveset ad a 13-hoz képest, hogy semmi értelme drágábban megvenni, de az Omdia nevű piackutató cég friss elemzése szerint így is eladtak belőle 16,5 milliót az év első felében, amivel a legjobban fogyó telefon volt a 14 Pro és Pro Max mögött. A drágább modellek a magasabb ár mellé megkapták a legújabb csipet, a kamerája is sokat fejlődött, és a notchot leváltó dinamikus sziget is nagyot futott. A Pro Max a tesztünk szerint jól is sikerült, és bár mi nem szerettük a Pro Max tényleg gigantikus méreteit, a vásárlók láthatóan igen, mert úgy vitték az Apple csúcstelefonját, mint a cukrot.

Azt is érdemes még megemlíteni, hogy az Apple-nek azóta volt egy tíz éve nem látott horderejű dobása, idén nyáron a saját fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n rántotta le a leplet a régóta pletykált AR-szemüvegével, az Apple Vision Próval. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!