Archivum

RSS

Orbán government keeps silent about Russian residency bond owners – even as the EU prepares to end the practice

Fidesz' MEPs did not vote on the EP proposal to review the residency bonds issued to members of the Russian political and economic leadership and their relatives by member states. Several Russian top leaders have previously purchased Hungarian residency bonds.

Az Orbán-kormány hallgat az orosz letelepedési kötvényesekről, miközben az EU felszámolná az egész programot

A Fidesz EP-képviselői nem szavazták meg a már kiadott vízumok felülvizsgálatát. Putyin rendszerének több haszonélvezője jutott korábban magyar papírokhoz.

Inside the opposition’s crushing defeat against Viktor Orbán

The chaos and disunity in the opposition campaign was even greater behind the scenes than it might have appeared from the outside. Márki-Zay was so involved in the details that in the end even his own campaign staff hid things from him. The parties also clashed on several occasions, with Gyurcsány at one point swearing at Karácsony. Direkt36 has uncovered the secret history of the opposition campaign.

Ilyen volt belülről az ellenzéki kampány összeomlása

A színfalak mögött még nagyobb volt a káosz és széthúzás az ellenzéki kampányban, mint ahogy az esetleg kívülről látszott. Márki-Zay olyan apró részletekbe is beleszólt, hogy a végén már a saját kampánystábja is elrejtett előle dolgokat. A pártok is többször egymásnak feszültek, Gyurcsány például egy ponton káromkodva szidta le Karácsonyt. A Direkt36 feltárta az ellenzéki kampány titkos történetét.

Nagyon megszaladtak a költségei az MNB új presztízsberuházásának, amelyet Matolcsy fiának barátja kapott

A Postapalota felújítására úgy költött el több tízmilliárd forint közpénzt a Matolcsy György vezette bank, hogy a beruházás hátteréről alig tud valamit. Egy belső jelentés szerint a munka szép lett, de „a takarékossági kritériumnak nem felelt meg”.

Vadonatúj Porsche, különleges Ferrari és milliárdos üzletek mutatják a Matolcsy-kör felemelkedését

Exkluzív fotókkal mutatjuk be a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám üzletember és a szintén milliárdos üzleteket bonyolító vállalkozó, Somlai Bálint Fülöp kapcsolatát, meggazdagodásuk történetét, és hogy fényűző életmódjukat hogyan segítik az állami üzletek és a jelenlegi kormányzathoz fűződő személyes kapcsolatok.