Archivum

RSS

Kétszeres áron adta a Mol az üzemanyagot Csehországban egy műszaki hiba miatt

Szokatlanul magas árral találkozhattak a cseh töltőállomáson tankolók.

Ukrajnai menekülteknek ajánlotta fel gázsiját Dés László

A koncertet eredetileg nem jótékonyságinak tervezték, azonban a szervező II. kerület és a művész is jótékony célra fordítaná a bevételt.

Vízummentességet adna Koszovónak a német külügyminiszter

Koszovó teljesítette Brüsszel kéréseit, így a német kormány szerint most az Európai Unión a sor, hogy teljesítse ígéretét.

Palesztinok és izraeli arabok családegyesítését akadályozó törvényt szavaztak meg Izraelben

A jobboldali pártok szerint azért volt erre szükség, mert szerintük az izraeli arabok, valamint a ciszjordániai és gázai palesztinok közötti családegyesítés veszélyezteti Izrael biztonságát.

Molinókkal üzent a Momentum: Magyarország nem lesz orosz gyarmat

A Váralagút fölé függesztett táblákon magyarul és oroszul is látható volt a felirat.

In just one week the government known for its anti-migrant campaigning transformed Hungary into a refuge

While the humanitarian attitude of government politicians on the campaign trail has reached an unprecedented peak, the legal landscape established in Hungary in 2015 has been making it difficult to provide asylum aid to Ukrainians – including Transcarpathian Hungarians – fleeing the Russian invasion. In response to the war, the government has been amending the pertinent regulations one after another. Has Hungary's asylum policy truly undergone a radical shift?

A migránsok ellen kampányoló kormány egy hét alatt változtatta menedékké Magyarországot

Miközben soha nem látott magasságokba emelkedett a humanitárius hozzáállás a kormány kampányoló politikusainak körében, az orosz invázió elől menekülő ukrajnaiak, köztük kárpátaljai magyarok menekültkénti ellátását a 2015 óta Magyarországon bevezetett jogi környezet nehezíti. A kormány a háborús helyzetre reagálva sorra módosítja a vonatkozó szabályokat. Tényleg minden más ma menekültügyben Magyarországon, mint eddig volt?

Grúzia is sürgősen csatlakozna az Európai Unióhoz

Az országban a napokban több tízezres tömeg tüntetett az ukrajnai orosz invázió ellen és a sürgős EU-csatlakozást követelve.

Már biztos, hogy Gődényék és Gattyánék is szerepelnek majd a szavazólapon

Jogerős, hogy összesen hat tömörülés tudott országos listát állítani, a Nemzeti Választási Bizottság döntött az állami médiában járó műsoridő felosztásáról is.

Ne keressen a gyógyszertárakban „jódtablettát” a Csernobil körüli harcok miatt, teljesen felesleges

Nincs szükség hasonló készítmény beszerzésére, mert jelenleg nem fenyeget konkrét sugárzásveszély – állítják a szakértők.

„Nem nézed végig, amíg a nagy gyerekek verik a kicsit” – a nemzetközi sztárvilág is reagált a háborúra

Írók, énekesek és színészek is elítélték a háborút, és imádkoznak az ukrán népért. „Hőseim voltatok a ringben, és most is az én hőseim vagytok” – üzente például Arnold Schwarzenegger a Klicsko fivéreknek, de megszólalt Stephen King, Angelina Jolie vagy éppen itthon Alföldi Róbert is.

Publicus: Tízből hét magyar ember a NATO-tagság pártján áll

Ha most vasárnap lenne népszavazás arról, hogy Magyarország kilépjen-e a NATO-ból, a megkérdezettek 76 százaléka nemmel szavazna.

Hadházy Ákos nem tartaná szerencsésnek, ha Horváth Csaba felkerülne a közös ellenzéki listára

Az Egységben Magyarországért kiállt a polgármester mellett, de az ellenzék zuglói jelöltje szerint akár szavazókat is hozhatna, ha Horváth mégsem kerülne fel a közös listára.

A kormány állítja, politikai ítélet született, az ellenzék szerint a magyarok fizetik meg Orbán antidemokratikus döntéseit

Varga Judit és a Fidesz a gyermekvédelmi törvényre terelné a figyelmet, miután Magyarország elbukta a jogállamisági pert az Európai Unió Bíróságán. A Fidesz megfeledkezett róla, hogy nem Magyarországot perelték, hanem a magyar kormány perelt, az ellenzék szerint ez az uniós ítélet most arról szól, hogy az Uniónak joga van megbüntetni azokat, akik ellopják az EU-s forrásokat.

Már márciusban megalakulhat az uniós vizsgálóbizottság a Pegasus-ügyben

Az uniós igazságügyi biztos szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy jogsértés történt, kötelezettségszegési eljárás is indulhat az ügyben.

„Nélkülem még levegőt se tudsz venni” – kampányt indít az Ökumenikus Segélyszervezet a kapcsolati erőszak ellen

Balsai Mónika és Thuróczy Szabolcs szereplésével, valós elbeszélések nyomán tettek közzé megrázó kisfilmet, hogy felhívják a figyelmet az egyre gyakoribb krízisre.

Szerbiában is április 3-án tartanak a választást

A szomszédos országban előrehozott választást tartanak a magyarországi parlamenti voksolással azonos időpontban.

Négynapos munkahetet választhatnak a munkavállalók ezentúl Belgiumban

A gyakorlatban ez is heti 38 órás munkahetet jelent, a hosszabb munkanapokat kompenzálja a plusz szabadnap.

Vécén szabadult volna a marihuánától, de szar napja volt

Egy darabig mégsem lesz szüksége duguláselhárítóra.

Egyetlen választókerületben indul a volt jobbikos Bencsik János pártja

Országos listát nem állítanak, viszont arra kérik az ellenzéki összefogást, hogy a szolnoki választókerületben léptessék vissza a jelöltjüket.

Kiegészíttetnék a Pegasus-üggyel a lengyel és a magyar jogállamisági jelentést

Ujhelyi István magyar és Robert Biedroń lengyel EP-képviselők közös levélben fordultak az Európai Bizottsághoz ennek érdekében.

Irán elleni szankciókat oldott fel az Egyesült Államok

Olyan korlátozásokról van szó, amelyeket még Donald Trump idején vetettek ki azokra a nemzetközi vállalatokra, amelyek együttműködnek Iránnal polgári célú atomenergia tevékenységében.

Fény az alagút végén: már készülnek a Lánchíd világítóoszlopai

32 oszlopot újragyártanak, 24 kandelábert pedig gondosan restaurálnak.

Márki-Zay Péter szerint a Jobbik ma már nem az, ami volt, ellenben a Mi Hazánk a Fidesz náci alosztálya

A Financial Timesnak az összefogott ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje elismerte, kisebb az esélye a győzelemre, de ennek elsősorban a választási rendszerben és a magyar nyilvánosság aránytalanságaiban véli az okát.

Először csökkent az aktív Facebook-felhasználók száma

A csökkenés nem nagy, mégis 200 milliárdos veszteséget eredményezett a tőzsdén, így mérföldkő lehet a közösségi oldal történetében.

Külső forrásból érkező elektromágneses energia is okozhatja a Havanna-szindrómás eseteket

Hogy ki a felelős, továbbra sem derült ki, de egyre valószínűbb, hogy nem egyszerű egészségügyi problémák okozzák az Egyesült Államok diplomatái körében elterjedt, rejtélyes kort.

Kósa 50 milliós adóstárs lett, Gyurcsány hitelezett és görgős karfás munkaszéket kapott

Miközben az Országgyűlés fideszes földesura, Lázár János ismét bevásárolt, Simonka György és Boldog István szinte teljes nincstelenségről vallott. Ha a képviselői vagyonnyilatkozatokból sok mást nem is, azt megtudtuk, hogy Kósa Lajos 2020 után tavaly újabb BMW motorral gazdagodott és megint eladósodott, Ungár Péter pedig egy Zámbó István-festménnyel gyarapodott.

408 milliót kapott találmánya után Rogán Antal, 205 millióval mégis csökkent a vagyona tavaly

Varga Judit felélte a megtakarításait, több miniszter alapítványi kuratóriumokban találta magát. Szijjártó bankszámláján közel 10 millióval több van ma, mint tavaly, Gulyás letudta a tartozását, míg Varga Mihály az állampapírjaival volt elfoglalva. Közzétették a miniszterek és államtitkárok vagyonnyilatkozatait.

Republikon: Novák Katalint picit többen utálják, mint ahányan kedvelik

Egyre szorosabb verseny figyelhető meg a két nagy politikai tömb között, a pártpreferencia-kutatás ehavi eredményei szerint fej-fej mellett a kormánypártok és az ellenzék.