Négyszáz milliárd forintnyi vízpótló beruházást halaszt el a kormány a sivatagosodó homokhátságon
Hiába egyre súlyosabb a helyzet, nem tudni, mikor lesz rá pénz, és mikor kezdhetik a munkálatokat.
A gazdák kínlódnak, de a kormánynak nem sürgős a vízpótlás a sivataggá váló homokhátságon
Három évtizede mondják a szakemberek, hogy a Duna–Tisza közi homokhátság elsivatagosodik, és ez ellen valamit tenni kell. Eddig nem sok eredmény volt, és a vízpótlás megoldása megint tolódik, pedig...
Szabó Bálint botrányt csinált a szegedi közgyűlésen
Az ülés végén Szabó a polgármester pultja elé állva vonta kérdőre Botka Lászlót. A város jegyzője azt mondta, ő ilyen jogi helyzettel húszéves pályafutása alatt nem találkozott.
Önkormányzati parkerdőben vágják a fákat Zsombó közepén
A Szeged melletti nagyközség lakói nem értik, miért indult fakitermelés, és hogy hány fát fognak kivágni. A polgármester szerint erdőmentés zajlik, pihenőparkot építenek, amihez már évekkel ezelőtt...
Olyan ez, mintha egy újabb hangszórót kaphatnék a kezembe – Szegeden kampányolt Törley Katalin
Kampányeseményt és oktatási fórumot tartott a Tanítanék Mozgalom vezetője, aki a Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti képviselőjelöltjeként menne ki Brüsszelbe.
Az engedélyezettnél sokkal melegebb használt termálvizet enged ki a szabadba az egyházi...
A Szeged-Csanádi egyházmegye sportcentrumát termálvízzel fűtik, és úgy látszik, nem az engedély szerint kezelik a termálvíz maradékát, amit a városi csapadékvíz-elvezető csatornába engednek.
Otthon dolgozik és Szegeden él? Akkor sok sikert a Vízművel!
Öt évre visszamenőleg hajtaná be a lakossági és a céges vízdíj különbözetét a lakásukban vállalkozókon a szegedi vízmű. Ez alól március 13-ig, vagyis máig kérhetnek mentességet az érintettek, de ezt...
Elsodorta a 850 milliós kisvasút-fejlesztést az ukrajnai háború és a rezsicsökkentés szele
Elmaradt a Dél-Alföldön az idegenforgalmi beruházás, amit állami pénzből terveztek: a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Csaj-tónál lábhajtányos kisvasutat akartak építeni 850 millió forintból.
Várj, míg felkel majd a napelempiac
A háztartási napelemrendszerek iránt visszaesett a kereslet. Miközben új állami pályázat jelent meg a házi napelemes rendszerekre, még nem fizették ki a három éve elnyert támogatások egy részét.
A mindent elöntő állami propaganda ellen kell tenni – Szegedre vitte a 400 ezer üres konzultációt...
Szegeden kezdték az aHang, az Egységes Diákfront és az Országos Közös Akarat országjáró demonstrációsorozatát, és bemutatták az összegyűlt 400 ezer üres konzultációs ívet.
Kövess minket Facebookon is!