Legalább egy évre eltiltatná Jannik Sinnert a WADA

2024. szeptember 28. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább egy évre szóló eltiltást kért Jannik Sinnerre, a férfi tenisz-világranglista vezetőjére a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) az MTI szerint.

A sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) augusztus 20-án jelentette be, hogy felmentették az olasz játékost a doppingvádak alól azt követően, hogy márciusban az Indian Wellsben rendezett tornán kétszer is pozitív lett a doppingtesztje, de már akkor hozzátették, hogy a döntés ellen a WADA fellebbezhet a svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróságnál.

A doppingellenes szervezet szombaton jelentette be fellebbezését, és közölte, hogy egytől két évig terjedő eltiltást kér az év eleji Australian Open és a szezon utolsó Grand Slam-tornája, a US Open győztesére.

Sinner szervezetében egy teljesítményfokozó hatású anabolikus szteroidot találtak tavasszal, de az ITIA megállapította, hogy nem az olasz sportoló a hibás, ugyanis a gyógytornásza olyan spray-vel kezelte saját megvágott ujját, ami ezt a tiltott szert tartalmazta, és a masszázs során érintkezett Sinner testével.

A WADA fellebbezése szerint az ITIA megállapítása – a hiba vagy hanyagság hiányáról – a hatályos szabályok szerint nem helytálló.

Sinnerről szóló portrécikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!