Marco Rossi segítője lett a Honvéd új vezetőedzője

2024. augusztus 19. – 12:31

Marco Rossi segítője lett a Honvéd új vezetőedzője
Laczkó Zsolt pályaedzőként a Puskás Arénában 2021. augusztus 25-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Laczkó Zsolt lett a Budapest Honvéd első csapatának új vezetőedzője. Laczkó korábban volt Marco Rossi segítője. Több évet lehúzott Olaszországban is, 2022-ben a magyar válogatott szakmai stábjának az egyik tagja volt. A 37 éves Laczkó Zsolt 22-szer szerepelt a válogatottban, a Debrecennel megfordult a BL-ben, külföldön Angliában és Olaszországban játszott.

„Laczkó Zsoltot szakmailag egy jól felkészült edzőnek tartom, a futballról alkotott elképzeléseink nagyon hasonlítanak egymáshoz, sok közös tulajdonságunk van” – magyarázta a döntést Fórizs Sándor sportigazgató. Fórizs hozzátette, hogy Laczkó Rossi mellett rengeteg tapasztalatot szerzett a válogatottnál, a Honvéddal volt magyar bajnok, így tudja, hogy a közönség mit vár el tőlük.

Laczkó edzőként a Puskás Akadémia FC-nál kezdte a szakmát, írja a Honvéd közleménye. Volt ezután egyéni képzésért felelős edző, irányította az U15-ös és az U17-es gárdát, 2021-től kezdett dolgozni a nemzeti válogatott mellett.

Csütörtökön derült ki, hogy Leisztinger Tamás cége, az Arago Sport Kft. lett a labdarúgó NB II.-ben szereplő Budapest Honvéd FC új tulajdonosa, így az üzletembernek megint lett focicsapata azután, hogy három és fél éve kiszállt a Diósgyőri VTK-ból.

A tulajdonosváltás bejelentése után nem sokkal azt is bejelentette a csapat, hogy távozik a kispadról Csertői Aurél, aki 2023 novembere óta 23 meccsen irányította a Honvédet, és ezalatt nyolc-nyolc győzelmet és döntetlent, valamint hét vereséget hozott össze.

A 14-szeres magyar bajnok Honvéd a 2016/17-es idényben Marco Rossival megnyerte az NB I.-et, azóta viszont nem termett neki sok babér, tavaly nyáron ki is esett az NB II.-be, és a másodosztályban sem ment jól a szekér, a szezont a kilencedik helyen zárták, 22 ponttal a második helyen feljutó Győr mögött. Az idei szezonban három meccs után egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a nyolcadik helyen áll a csapat.

Leisztinger korábban a DVTK kapcsán arról beszélt, hogy legalább ötmilliárd forintot áldozott saját vagyonából a klubra, 2018 májusában pedig őszintén vallott a hazai futballviszonyokról, hogy 10 ezer euróból nyolcat vissza kell adnia a játékosoknak. A hozzá köthető Arago-csoport négy éve jelentette be, hogy Kassán épít fociakadémiát, de a focin kívül természetesen más bizniszei is vannak, idén áprilisban derült ki, hogy az állam 2022-ben négymilliárdért vette meg a bányacégét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!