Budapest Honvéd: Az NB II.-es idény sajnos nem úgy alakult, ahogyan terveztük

2024. március 12. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

115 éves története egyik legsötétebb időszakát éli a Budapest Honvéd futballklub, a tavaly kiesés után most a másodosztály alsóházához tartozik a kispesti csapat. A 18 csapatos bajnokság 12. helyén állnak, vagyis jelenleg közelebb vannak a harmadosztályhoz, mint a feljutáshoz.

A Honvéd-szurkolók elkeseredettségét jelzi, hogy április 7-re tüntetést hirdettek a Bozsik-stadionhoz, ahol a klub tulajdonosainak leváltását fogják követelni. „Klubunk soha nem tapasztalt mélységben van. A csapat közelebb a harmadosztályhoz, mint az elsőhöz. Milliárdos adósságot halmoztak fel, a dolgozók és a beszállítók fizetésre rendszeresen késik. A klub tulajdonosai nem jelennek meg a meccseken, nem nyilatkoznak a kialakult helyzetről, kerülik a nyilvánosságot, egyáltalán nem ismertek a jövőbeli szándékaik. A kilábaláshoz új tulajdonosra van szükség” – írták.

A Telex megkereste a Honvédot, hogy miként reagálnak a szurkolók indulatára. A klub kommunikációs vezetője azt írta:

„Sokat jelent számunkra, hogy Magyarország egyik legnagyobb szurkolói közössége áll a Honvéd mögött, megértjük, hogy a drukkereket foglalkoztatja a klub helyzete, főleg ebben a helyzetben, amikor az NB II.-es idény sajnos nem úgy alakult, ahogyan terveztük. Tudjuk, hogy ők is a legjobbat akarják a klubnak, mindannyiunk célja egy stabil Honvéd, egy olyan csapat, amely a saját értékeire építve sportszakmai és gazdasági téren is jól működik.”

A Budapest Honvéd 2017-ben még magyar bajnok volt Marco Rossi vezetésével, és a következő szezonokban is rendszeresen indultak a nemzetközi kupákban. Szijjártó Péter kedvenc csapata egészen sokáig volt kívülálló az NB I.-ben, ami a tulajdonosát illeti, de végül a Honvéd is új, NER-hez közeli gazdát talált: 2019 tavaszán George F. Hemingway eladta a klubot a Reditus Equity Zrt.-nek, ami mögött a szentesi Bozó Zoltán (Metalcom Zrt.) állt, aki az informatikai és távközlési munkái mellett arról ismert, hogy vezető szerepe volt a déli határkerítés megépítésében. A csapat másik tulajdonosa Mendelényi Dániel lett, aki a külügyminisztérium környékén tűnt fel több üzletben, és jelenleg a Paks II. Zrt. igazgatósági tagja.

A Metalcom-éra beköszöntével a Honvéd eredményei egyre romlani kezdtek, és azóta leginkább a fejetlenség jellemző a klubra: az elmúlt szezonokban sorra váltották egymást az edzők és sportvezetők, a játékoskeret pedig többször is kicserélődött. Úgy tűnik, a csapat zuhanórepülése a másodosztályban sem állt meg teljesen, noha az elmúlt fordulóban 1-0-ra legyőzték a Győrt, így pillanatnyilag elkerülik a kiesőzónát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!