Már nem Leisztinger Tamás a Diósgyőri VTK tulajdonosa

2021. január 6. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Új tulajdonosa lett a Diósgyőri VTK sportegyesületnek. A szerdai közleményükben azt írták: „aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft. és az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés.”

„A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt tíz évben a klub – az előző tulajdonosi körének is köszönhetően – újra visszakerült a magyar sport térképére” – mondta dr. Magyar Mátyás, a BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa.

Reményeim szerint nemsokára újabb szponzorok is bekapcsolódnak majd a területről a DVTK támogatásába

– tette hozzá az új tulajdonos képviselője. A közlemény kiemeli, hogy a DVTK az ország egyik legnagyobb sportklubja, ahol 20 szakosztályban többezer felnőtt- és utánpótlás korú sportoló edz és versenyez.

„Az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatunk azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit. Amellett, hogy Magyarország Kormányának köszönhetően 2018 óta egy csodálatos futballstadionban szurkolhatunk, olyan fejlődésen ment keresztül a Diósgyőri Sportliget, mint korábban még sohasem, amiért köszönet illeti a klub előző tulajdonosát, a kormányzat sportfejlesztés mellett elkötelezett tagjait, a DVTK-t támogató partnereinket, valamint minden kollégámat, akiknek munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg” – írta Sántha Gergely, a DVTK elnöke, aki hozzátette, a hamarosan elkészülő multicsarnok mellett Egerben és Salgótarjánban is új sportlétesítményeket fognak építeni.

Már decemberben jelentek meg arról hírek, hogy tulajdonosváltás előtt áll DVTK, és az addigi tulajdonos, Leisztinger Tamás távozhat. A klubot tíz éve megvásárló üzletember távozásáról már korábban is sokszor felvetődtek pletykák, de eddig kitartott.

Leisztinger korábban arról nyilatkozott, hogy legalább ötmilliárd forintot áldozott saját vagyonából a klubra. 2018 májusában őszintén vallott a hazai futballviszonyokról, hogy 10 ezer euróból nyolcat vissza kell adnia a játékosoknak. Kisebb stadionnal, 11 ezer férőhelyessel is elégedett lett volna, de végül 15 ezreset kapott. A hozzá köthető Arago-csoport december elején jelentette be, hogy Kassán épít fociakadémiát.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!