Férfi vízilabda olimpiai elődöntő: Magyarország–Horvátország 8-9

Férfi vízilabda olimpiai elődöntő: Magyarország–Horvátország 8-9
Fotó: Maddie Meyer / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Horvátország nyerte az elődöntőt, Tokió után Párizsban is bronzéremért küzdhet a férfi pólóválogatott.

Vasárnap 10.35-kor Amerika lesz az ellenfél.

Angyal kipontozódott, a horvátok maradhattak támadásban, aztán elkezdtek visszaúszni, de már csak 7 másodperc maradt. Zalánki rálőtte, elkeseredett próbálkozás volt, ami fölé ment. Horvátország nyert, 8-9 a vége.

Varga Dénes emberelőnyös lövését védi Bijač, aztán Vargát ki is állítják, a horvátok is időt kérnek. Még 1:33 a meccsből.

Nagy újabb emberelőnyös helyzetet rontott, telibe lőtte a horvát kapust, a túloldalon viszont Vukičević is hibázott, marad a különbség. A horvát kapu előtt Konstantin Kharkovot állítják ki, ő is kipontozódott. Varga Zsolték időt kérnek, 1:55 még a végéig.

Žuvela lövését blokkoltuk, aztán Bukić miatt jött emberelőny, ezt használta ki most Nagy. Négy és fél perc még a negyedből és a meccsből.

Nagy Ádám lőtt mellé Ante Vukičević kiállítása után.

Eseménydúsan indul a negyed, Zalánki és Fatović páros kiállítása jött, majd Fekete is úszhatott a sarokba. Zalánki kiállítása annyiban volt jó, hogy Fatović, a legveszélyesebb horvát ezzel kipontozódott. Jansik labdát szerezett, Molnár Erik eladta, de Vogel megint aktivizálta magát, elcsent egy labdát. Két percen át nincs gól.

Jöhet az utolsó 8 perc, kétgólos hátrányt kellene ledolgozni.

Hihetetlen, Bijač Vogel Somát megirigyelve eltanulta, hogy büntetőket kell fogni. Háromból egy büntetőnk sem ment be.

Jansik kapáslövésére kapáslövéssel reagált.

Fotó: Quinn Rooney / Getty Images
Fotó: Quinn Rooney / Getty Images

Vogelnél kötött ki egy beadás, amit a centernek szántak a horvátok. Gyorsan végigment a támadás, Jansik bevágta kapásból.

Két nagy Bijač-védés után jutottunk büntetőhöz, Feketét nyomták le a víz alá, ahogy a labdáért küzdött, Manhercz viszont kapufát talált. Ezek nem a mi perceink most.

Luka Bukić használta ki Nagy Ádám kiállítását.

Fájó védés volt ez most Bijačtól, fontos lett volna zárkózni. Főleg, hogy maradt nálunk a labda, de az ismétlés is Bijačban akadt el. Harmadikra aztán kaptunk még egy emberelőnyt, ez már bement, végre, Angyal.

Fotó: Kovács Tamás / MTI
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az emberhátrány utolsó másodpercében jött a gól, nagyon a szélről vágta be. Itt a negyed vége.

Varga Zsolt is kapott egy sárga lapot, csak hogy ebben se maradjunk le a horvátok mögött. 28 másodperc van még, Jansik kiállítása miatt 20 másodpercig emberelőnyben lesznek, kulcsfontosságú pillanat ez, nem léphetnek el kettővel a szünetre.

Bijač jött ki a kapuból labdát szerezni, a túloldalon Vogel nagyot véd, a védelem nem volt a helyén, de egy ilyen bravúrkapussal ez nem gond. Az viszont az, hogy Hárai ellen fújnak, a fordulásból pedig Žuvela eredményes, nem is akármekkora góllal.

Közben ment egy sárga lap a horvát kispadnak, Ivica Tucak szövetségi kapitány kapta.

Az öt horvát gólból négy tőle jött, kezdeni kell vele valamit.

A büntető után kiállították Fatovićot, Varga pedig le is csapott az emberelőnyre, rendkívül finom és elegáns emeléssel jött a gól.

Fekete szabálytalankodott, a gólt Loren Fatović vágta be, sajnos ma egyelőre túl biztos a keze. 4 perc még a második negyedből.

Jerko Marinić Kragić hatalmas lövést engedett el, mielőtt lejárt volna a támadóidő, Vogel védése nagyon kellett. Maradtak támadásban a horvátok, aztán megint jött két Vogel-védés két másodperc alatt, az egyiket fejjel hárította. Manhercz labdaszerzése hozott kis nyugalmat, de nem sikerült növelni az előnyt.

Másodikra is a horvátok hozzák el a labdát, de most kimaradt az első támadásuk, igaz, a negyedbeli első nekünk is, Manhercz talált kapufát. Aztán végre ötöshöz jutottunk, Vámos hibázott, de nála landolt a kipattanó, amit aztán bevágott, előny újra itt.

Fekete lövésénél védett nagyot Bijač, a túloldalon Vogel is másolta, emberhátrányban hárított, nehogy fordítsanak a horvátok.

Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters
Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters

Négy kontrát fújtak a bírók, aztán jött egy blokkolt lövés Zalánkitól. A horvát támadás gyorsan lement, egy perccel az első negyed vége előtt egyenlő.

Előbb egy blokk, aztán a kapufa segített, mindkettő még emberhátrányban jött. A túloldalon Vámos kihagyta az emberelőnyös helyzetet, majd ki is állították, ebből pedig már nem hibáztak a horvátok, Loren Fatović talált be, remekül lóbált addig, hogy megtalálja a helyet a blokkoló kezek között a baloldalon.

Így lehetne összegezni a támadást. A horvátok álmosan kezdenek, de ezt ki is használjuk, most kell ellépni.

Zalánki szerzett labdát, egy középre játszott passzt szedett le a levegőből, ebből ment a magyar akció. A végén Vámos szabaddobásból volt eredményes rettentő messziről.

Kiállításból vélhetően elég sok lesz, nem árt minél jobban kihasználni ezeket. A csapatkapitány megtette, Zalánki remek labdájából talált be.

Marko Žuvela nyeri a ráúszást, a horvátoké az első támadás, amit Maro Joković góllal fejez be, nem is kicsivel, jó messziről vágta be a bal felsőbe, a felső kapufáról ment be.

A biztatással nem lesz gond az elődöntőben, bőven vannak magyarok a lelátón.

Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters
Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!