Milák erőnléti edzője: Kristóf egy szeretetre méltó és szeretetre vágyó sportember, csak bizonyos helyzetekben zárkózott

2024. augusztus 7. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Végre kinyílt, boldog, szerzett két érmet. Ha megnézed a legutóbbi képeket, látszik, hogy egy jó fej, nyitott srác, csak bizonyos helyzetekben zárkózott” – mondta Milák Kristófról Zala György, a kétszeres olimpiai bajnok úszó erőnléti edzője a Klubrádiónak.

Az egykori kenus Zala György az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai olimpián is bronzérmet nyert, 2020 augusztusa óta Milák erőnléti edzője. „Annak idején úgy lettem felkérve, hogy én legyek Milák Kristóf személyi edzője. Nekem továbbra is vele együtt kell mozognom, jövünk-megyünk edzőtáborba, edzésre. A továbbiakban is Kristóffal dolgozom, de szívesen dolgozom (Virth) Balázzsal is, szívesen állok a rendelkezésére” – mondta Zala.

Milák úszóedzője, Virth Balázs néhány nappal korábban azt nyilatkozta, szerinte Miláknak egy másik edzővel kellene folytatnia a munkát. „A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát” – mondta Virth.

Zala György ezzel kapcsolatban azt mondta: „Ez Balázs és a Kristófi dolga, nem tudom, hogy alakult ez a helyzet. Balázs pontosan ugyanúgy drukkolt a Kristófnak, mint bármelyikünk. Tiszteletben tartom a döntését.”

Hozzátette, szerinte egyértelmű, hogy a párizsi olimpián 100 méter pillangón aranyérmet, 200 méter pillangón pedig ezüstérmet nyert Milák Kristóf folytatni fogja az úszást. „Ha ugyanígy folytatja, ugyanígy készül, ugyanígy csendben készül, akkor hasonló eredményekre lesz képes.”

„Szerintem azzal védi meg magát, ha nem nyilatkozik. A közösségi médiás megnyilvánulásokban is sokan egyetértenek azzal, hogy valaki ki mer állni azért, hogy hagyják őt békén. Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina is megcsinálta ezt. Eddig a MÚSZ kérésére Kristóf körül is hírzárlat volt két nappal ezelőttig, senki nem nyilatkozhatott épp azért, hogy hagyják békén a Kristófot. Kristóf egy szeretetre méltó és szeretetre vágyó sportember, csak bizonyos helyzetekben zárkózott”

– mondta Zala.

Az erőnléti edző kitért Hosszú Katinka posztjára is, amelyben a Magyar Úszó Szövetséget (MÚSZ) azzal vádolta, hogy hátráltatták Milák felkészülését, ezért a teljes vezérkart lemondásra szólította fel. A bejegyzést Milák Kristóf rajongói oldala is megosztotta, de Zala György leszögezte, hogy az úszónak ehhez semmi köze. „Nem Kristóf csinálja a Facebook-oldalt. Nem is menne bele ilyen haddelhadd háborúba, hogy megossza a Hosszú Katinka bejegyzését. Aki ezt a bejegyzést leírta, az nem a tudós klub tagja” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!