Milák edzője szerint az úszónak innentől mással kell együtt dolgoznia

2024. augusztus 5. – 09:34

Milák edzője szerint az úszónak innentől mással kell együtt dolgoznia
Milák Kristóf a dobogó tetején Párizsban – Fotó: Mustafa Ciftci / Anadolu / Anadolu via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát” – mondta a párizsi olimpián arany- és ezüstérmes Milák Kristóf edzője, Virth Balázs a Nemzeti Sportnak. A tréner elköszön tanítványától, írja a lap.

Milák 2014-től Selmeci Attilával dolgozott együtt, az útjaik 2021 szeptemberében váltak szét, amikor Milák Virth Balázshoz igazolt át. Virth zseninek és korszakos úszónak nevezte Milákot, azonban a pályafutása megfelelő folytatásához szerinte az a legfontosabb, hogy visszatérjen nála az úszás szeretete, ehhez pedig új impulzusokra és új edzőre van szüksége.

Szerinte az első másfél év sikerei az elvégzett munka mellett annak is voltak köszönhetőek, hogy Milák jól érezte magát az uszodában és azon kívül is. Az úszó az olimpia évében, februárban tért vissza a közös munkához, de Virth szerint ezek már nem hasonlítottak a 2022-es felkészülésükhöz.

Milák Kristóf egy aranyéremmel és egy ezüsttel zárta a párizsi olimpiát, minden esélye megvan arra, hogy a magyar küldöttség legeredményesebb tagja legyen. Ugyanígy két éremmel tért haza Tokióból, csak akkor fordított leosztásban volt az arany és az ezüst, 200 pillangón nyert és 100-on lett második. Milák zsenialitásáról, de a felkészülése körüli kérdésekről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!