Megint túl koszos a Szajna, törölni kellett a triatlon vegyes váltók vasárnapi edzését

2024. augusztus 4. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap tovább folytatódott a Szajna és az abban versenyző olimpikonok kálváriája, az elmúlt napok esőzései nyomán ugyanis ismét romlott a Szajna vízminősége, így a párizsi olimpia szervezői törölték a triatlon vegyes váltók vasárnapi úszóedzését – írja az MTI.

A döntést szombaton késő este hozták meg a házigazdák, miután a mérések alapján a víz minősége a megengedett értékeken kívül esett. A vegyes váltók versenye a tervek szerint hétfőn lesz, azt egyelőre nem tudni, hogy ez is veszélyben lehet-e. A versenyre a magyar csapat nem jutott ki, miután a mexikói Huatulcóban rendezett, az első két csapatnak kvótát biztosító kvalifikációs versenyen harmadikak lettek.

Korábban a férfiak versenyét egy nappal el is kellett halasztani hasonló okok miatt, és az is felmerült, hogy duatlont rendezhetnek az olimpián. Végül mégis engedélyezték az úszást, így a férfiak és a nők versenyét is szerdán rendezték meg. A szenzációsan kezdő, de a végére elfogyó Kuttor-Bragmayer Zsanett a napokban azt nyilatkozta a Szajnáról, hogy nem dolga a vízminőséget megítélni, és hozzátette, a sodrás volt a legnagyobb kihívás a „nagyon koszos” folyóban.

A Szajna amúgy néhány évtizede sokkal rosszabb állapotban volt, annyira mérgező volt a vize, hogy csak három halfaj maradt életben benne. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!