Kuttor-Bragmayer a Szajnáról: Nem fogok ott állni mérőpálcával, és nézegetni a baktériumszámokat

2024. augusztus 2. – 09:41

Kuttor-Bragmayer a Szajnáról: Nem fogok ott állni mérőpálcával, és nézegetni a baktériumszámokat
Kuttor-Bragmayer Zsanett a versenyen – Fotó: Aleksandra Szmigiel / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Heteken át azon ment a matek Párizsban, vajon lesz-e a Szajna olyan állapotban, hogy beleengedjék a nyíltvízi úszás és a triatlon versenyzőit. Csütörtökön meg is született a válasz, nem olyan mocskos a folyó, így a triatlonisták belegázolhattak. A női egyéni versenyben 26. helyezést elérő Kuttor-Bragmayer Zsanett erről is nyilatkozott a Hvg.hu-nak.

„Én nem fogok ott állni egy mérőpálcával, és nézegetni a baktériumszámokat”

– mondta még arról, hogy nem dolga a vízminőséget megítélni. Visszaemlékezése szerint Tokióban is megfertőződött e. coli baktériummal kétszer is, „a gyomrom hozzá van már szokva ehhez”. Hozzátette, két-három nap a lappangási idő. Kuttor-Bragmayer szerint a sodrás volt a legnagyobb kihívás a „nagyon koszos” folyóban.

A versenyzőnek az úszás és a kerékpározás jól ment, a futás sajnos kevésbé. A felkészülését ugyanis Achilles-sérülés nehezítette. Kiderült, sokat edzett vizes utakon, így alkalmazkodni tudott a nedves párizsi burkolathoz. Azt mondta, inkább az első két számra igyekeztek koncentrálni, ez jól sikerült, „nem lehetek csalódott”. Hozzátette, tud jobbat, csak rendbe kell hozni a lábát, hogy a Los Angeles-i olimpián jobb eredményt érjen el.

Kuttor-Bragmayer nagyon dicsérte a párizsi hangulatot, látta és hallotta a barátait, szurkolóit, élvezte az első két számot. „Hogy itt versenyezhettünk, a Szajnát leszámítva, szerintem csodálatos dolog” – zárta mondandóját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!