Nem engedték a Szajnában edzeni a triatlonosokat a rossz vízminőség miatt

2024. július 28. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpia előtt ha nem az egyik legnagyobb, de az egyik legtöbbször előkerült kérdés az volt, jól döntöttek-e a szervezők, amikor a város folyójába, a Szajnába szervezték a nyíltvízi úszás és a triatlon úszószámait. A probléma elsősorban a Szajna vízminősége volt, de mindenki nagyon fogadkozott, Anne Hidalgo, Párizs polgármestere ígéretét betartva úszott is a folyóban, hogy jelezze, nem lesz semmi gond.

A nyitóünnepség alatt, majd szombaton is szakadó eső viszont megkavarta a dolgokat, mert jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba, így sokat romlott a vízminőség. Emiatt nem is engedték a Szajnába a triatlonosokat, akiknek vasárnap lett volna az első edzésük – ez hajnal négykor lett végleges, közölte a Magyar Triatlon Szövetség.

A három versenyzőnk közül Kuttor-Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor inkább fel sem kelt hajnalban, Bicsák Bence viszont kijött az olimpiai faluból a pályára, bejárja a helyszínt, de úszni nem engedik. Szerencsére az eső elállt, a kedd reggeli férfi futamig nem várható csapadék, így a szervezők és mi is úgy készülünk, hogy az eredeti időpontban lesz a verseny. Még arra is van némi remény, hogy holnap reggel akár edzeni is lehet majd a folyóban” – közölte vasárnap kora reggel Lipták Tamás, a szövetség szakmai igazgatója.

Ha a vízminőség is engedi, a férfiak versenyét 30-án, kedden reggel 8-tól, a nőkét 31-én, szerdán reggel 8-tól rendezik majd, a vegyesváltók pedig augusztus 5-én követik majd őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!