Varga Barnabás továbbra sem játszhat az arccsonttörése után

2024. július 18. – 21:54

Varga Barnabás továbbra sem játszhat az arccsonttörése után
Varga Barnabás a sérülés után hordandó maszkjában – Forrás: FTC / Instagram

Másolás

Vágólapra másolva

Az arcsérülése után már edzésbe állt magyar válogatott labdarúgó, Varga Barnabás nem tagja a walesi New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharcra készülő Ferencváros keretének – írja az MTI.

A csapat új vezetőedzője, a holland Pascal Jansen kijelölte azt a névsort, amelyből válogathat a jövő keddi hazai és az egy héttel későbbi idegenbeli találkozón a BL-selejtező második körében. A listából kiderül, hogy a Fradi nyári szerzeményei közül háromra – Kady Borges, Raul Gustavo és Philippe Rommens – számít az edző, Isaac Pappoe ugyanakkor kimaradt, akárcsak Varga Barnabás, akinek még a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen tört el az arckoponyacsontja.

A meccs után sok kritika érte az orvosi beavatkozást, mert a hordágyat cipelő mentőcsapat látszólag tétovázott, Szoboszlai Dominikék fellépésére is szükség volt, hogy elinduljanak a földön fekvő magyar játékoshoz. Zacher Gábor szerint óriásit hibázott az orvosi személyzet Varga Barnabás sérülésénél, az UEFA viszont azt közölte a Telex kérdésére, hogy minden rendben zajlott le. Később kiderült, hogy Vargának több arccsontja is eltört, és meg is műtötték.

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” – mondta később. Azt is elmondta, hogy visszatérése után maszkot kell majd hordania.

A New Saints az első körben a montenegrói Dečić együttesét búcsúztatta 4–1-es összesítéssel. A Ferencvárosnak három párharcot kell nyernie a BL-főtábláért. A walesi csapat elleni első meccs jövő kedden 20 órakor lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!