„Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” – Varga Barnabás hazaért Budapestre

2024. június 26. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Hazatért Magyarországra Varga Barnabás, a magyar válogatott csatára, aki vasárnap, a skótok elleni meccsen szenvedett horrorsérülést a németországi foci-Eb-n.

Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a Sportál megkeresésére azt írta, hogy a támadó szerdán elhagyta a kórházat, és immár otthonában pihen. A Magyar Nemzet cikke szerint szerda délben landolt Varga repülőgépe Budapesten. A Fradi honlapja szerint játékosuk a körülményekhez képest jól van. „Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” – árulta el a csatár, és hozzátette: reméli, hogy a válogatott folytathatja szereplését a nyolcaddöntőben.

A Fradi csatára a vasárnapi magyar–skót mérkőzés 68. percében ütközött a skótok kapusával, aki úgy letarolta, hogy Varga Barnabás arcában több csont is eltört. A magyar játékoshoz érkező csapatorvos azonnal mutatta, hogy hordágyra lesz szükség, azonban a hordágycipelő csapat sokáig az oldalvonalon tétovázott, valószínűleg arra vártak, hogy a játékvezető is engedélyt adjon a pályára lépésükre. Végül Szoboszlai Dominikék fellépésére is szükség volt ahhoz, hogy elinduljanak a sérült játékoshoz, akinek az ápolását ekkor már lepedőkkel takarták el a közönség elől. Később kiderült, hogy Vargának több arccsontja is eltört.

A stuttgarti klinikán hétfő délután megműtötték Vargát, akit kedden már meg is látogatott Marco Rossi és Botka Endre. Várhatóan hosszú kihagyás vár a csatárra, de már Magyarországon épülhet fel a műtét után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!