Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a skót–magyaron, nyakmerevítőben, hordágyon vitték le a pályáról

2024. június 23. – 22:35

Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a skót–magyaron, nyakmerevítőben, hordágyon vitték le a pályáról
Varga Barnabás ápolása a skót-magyar Eb-meccsen – Fotó: Angelika Warmuth / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Ijesztő jelenet miatt állt hosszú percekig a játék a Skócia–Magyarország Európa-bajnoki csoportmeccsen, a 68. percben Szoboszlai Dominik beívelése után Varga Barnabás ütközött Angus Gunn skót kapussal, majd elterült a földön a kapu előtt.

Az élő közvetítésben az látszott, hogy Varga kifacsart pozícióban feküdt a pályán, közben a magyar játékosok azonnal mutatták az orvosi stábnak, hogy nagy a baj, siessenek. Szoboszlaiék maguk is segítettek mielőbb odajutni előbb a kézzel vihető, majd a keréken gurítható hordágynak is.

Az ütközés pillanatai – Fotó: Huszti István / Telex Az ütközés pillanatai – Fotó: Huszti István / Telex
Az ütközés pillanatai – Fotó: Huszti István / Telex
Az ütközés pillanatai – Fotó: Huszti István / Telex

Eközben az orvosi stáb felhúzható paravánnal takarta Varga ápolását, így sokáig nem lehetett tudni, hogy mi történt vele. Végül közel öt perc ápolás után, nyakmerevítőben vitték le a pályáról. Az M4 Sport helyszíni stábja úgy értesült egy válogatott játékostól, hogy Varga magánál volt, de hivatalos megerősítés nem érkezett a csatár állapotáról.

Később azt közölték az M4-en, hogy Varga kommunikált az egészségügyi személyzettel, és kórházba szállítják. Az MLSZ röviddel este 11 után azt közölte, hogy

Varga állapota stabil,

a játékost pedig egy stuttgarti kórházban ápolják, és amint van hír az állapotáról, közlik azt. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Sallai Roland arról beszélt, Vargára kisebb műtét vár majd, Rossi pedig bejelentette, hogy ezen az Eb-n már biztosan nem játszhat a csatár, aki törést szenvedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!