Az UEFA szerint nem volt késedelem a fejsérüléses Varga Barnabás kezelésénél a pályán

2024. június 24. – 15:29

Az UEFA szerint nem volt késedelem a fejsérüléses Varga Barnabás kezelésénél a pályán
Szoboszlai Dominik is besegített a hordágy gurításába – Fotó: Marijan Murat / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Barnabás a vasárnapi skót–magyar Európa-bajnoki meccsen több arccsontja eltört, amikor összeütközött a skót kapussal. Csapattársai azonnal észlelték, hogy súlyos a helyzet, és siettették az orvosi beavatkozást, Szoboszlai Dominik csapatkapitány még a hordágyat is elkezdte húzkodni, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Zacher Gábor szerint is késlekedtek az egészségügyi beavatkozással, de az Európai Futballszövetség (UEFA) a Telex kérdéseire azt válaszolta, hogy minden a megfelelő rendben zajlott le.

„Szakszerű volt a koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt. Nem volt késedelem a játékos kezelésében és segítésében” – állt a futballszövetség sajtóosztálya által jegyzett válaszlevélben.

Az UEFA azt írta, hogy Varga Barnabás fejsérülése után „15 másodpercen belül megtörtént a csapatorvos beavatkozása, majd azonnal követte őt a második számú stadionorvos, hogy elvégezzék a sérülés első értékelését, és megfelelő kezelést biztosítsanak a szokásos orvosi eljárásoknak megfelelően.”

A futballszövetség azt írta, hogy a pálya melletti mentőcsapat is a protokollt követte, „azonnal megérkeztek a hordágyakkal, amint az orvosok kérték a beavatkozásukat, hogy a játékost azonnal kórházba szállítsák.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!