Rashfordot gyalázza, Hendersont isteníti az interneten terjedő deepfake Southgate

2024. június 30. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Noha Anglia csoportelsőként jutott tovább szerda este a kieséses szakaszba a németországi foci-Eb-n, a szurkolók sem a messze a szintjük alatt focizó játékosokkal, sem pedig a rendelkezésére álló keretből jóformán semmit sem kihozó Gareth Southgate-tel nem voltak megelégedve. A szövetségi kapitányt söröspoharakkal is hajigálták, de a sokat kritizált edzőnek amiatt is fájhat a feje, hogy az interneten milliós nézettséget generálnak olyan nyilatkozatai, amiket nem is tett – írja a BBC.

Természetesen a mesterséges intelligencia által generált deepfake videókról van szó, ahol Southgate virtuális mása arról tart sajtótájékoztatót, hogy mennyire szörnyű játékosnak tartja a keretből kimaradt Marcus Rashfordot, hogy a szintén sokat kritizált, sérülés miatt hiányzó Harry Maguire az angolok legjobb védője, a szintén nem behívott Jordan Henderson pedig a világ legjobb játékosa. De megkapja tőle a magáét többek közt Foden és Grealish is.

A videók a trágár szóhasználat és a nyelvezetük alapján nyilván nem valódiak, a BBC-nek pedig a legtöbb megkérdezett angol szurkoló azt mondta Németországban, hogy viccesnek tartják a hónapok óta terjedő videókat. Volt, aki szerint ez klasszikus brit humor, ami igazából nem árt senkinek, egy másik drukker pedig arra mutatott rá, hogy az előző bajnoki idényben több edzőről készültek hasonló videók a Premier League-ben.

Az angol szövetség ugyanakkor azt közölte, mindent meg fognak tenni, hogy az ilyen videók eltűnjenek az internetről.

Az angolok vasárnap este lépnek pályára a nyolcaddöntőben, a szlovákokat kellene megverniük ahhoz, hogy tovább is jussanak. Ez az eddigi kínlódásuk ellenére nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak, de annál legalábbis biztos valószínűbb, mint hogy a szövetség sikerrel jár a deepfake elleni harcban. A témával nemrég ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!