Kifütyülték a továbbjutó angol válogatottat, a szövetségi kapitányt söröspoharakkal dobálták

2024. június 26. – 09:57

Kifütyülték a továbbjutó angol válogatottat, a szövetségi kapitányt söröspoharakkal dobálták
Fotó: Lee Smith / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Csoportelsőként jutott tovább szerda este Anglia a legjobb 16 közé a németországi foci-Eb-n, de aligha lehetnek elégedettek az eddigi teljesítménnyel. A világsztárokkal felálló, az Eb egyik fő esélyesének tartott angol válogatott kiábrándító, ötlettelen, pocsék játékot mutatott eddig minden meccsen.

Gareth Southgate csapatát már a szerbek elleni meccs végén is kifütyülték az angol szurkolók, a szlovénok elleni 0-0 után már üres poharakat is dobáltak a szövetségi kapitány felé. Southgate a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy megérti a szurkolók csalódottságát az eredmény miatt, mégis azt kérte, álljanak ki a csapat mellett.

A BBC cikke szerint az angol szövetségi kapitány úgy fogalmazott a szerdai meccs után, hogy szokatlan környezetet teremt csapata számára, hogy a saját szurkolóik folyamatosan támadják őket. Más továbbjutó csapatnál ilyet még nem látott. „Nem hátrálok meg” – ígérte Southgate, aki büszke, hogy játékosai ilyen környezetben is tudnak teljesíteni. A legfontosabb az lenne szerinte, hogy a szurkolók támogassák a csapatot, mert a támadások nehezítik a dolgukat.

Az angolok kapusa, Jordai Pickford elismerte, hogy nem épp a legjobb formáját mutatta a csapat, és emiatt szerinte érthetőek is a kritikák. „Azt gondolom, hogy sokat javult a játékunk az előző két meccshez képest” – fogalmazott John Stones, a Manchester City angol hátvédje, hozzátéve: a szlovénok ellen már több lehetőséget alakítottak ki. „Megértem a szurkolók frusztrációját, hogy nem használtuk ki a lehetőségeket, de ilyen a futball. Ez sosem egy könnyű játék.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!