Kifütyülték a szurkolók az angol csapatot a dánok elleni döntetlen után

2024. június 20. – 19:57

Kifütyülték a szurkolók az angol csapatot a dánok elleni döntetlen után
Fotó: John Sibley / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A foci-Eb egyik legunalmasabb meccsét nézhette végig élőben Vilmos walesi herceg és X. Frigyes dán király csütörtök este Frankfurtban. Anglia és Dánia 1-1-es döntetlent játszott a C csoport második fordulójában. Korábban Szerbia a 95. percben egyenlített Szlovénia ellen, így az utolsó fordulóban még bármelyik csapat továbbjuthat ebből a négyesből.

A dánok rögtön az 1. percben helyzetbe kerültek, Pierre-Emile Højbjerg lövése azonban nem okozott komolyabb izgalmakat az angol kapusnak. A 13. percben Phil Foden, a Manchester City szélsője mutatott be gyönyörű cselt a másik kapu előtt, de nem találta el jól a labdát, csúnyán fölé ment a lövése.

Öt perccel később a dán védelem bénázott Kyle Walker beadása után, két dán védő után Harry Kane elé került a labda, aki öt méterről bevágta a kapuba. Ez volt az angol csatár 64. gólja a válogatottban, sorozatban a negyedik nagy nemzetközi tornán talált be. Jó jel lehetett az angoloknak, hogy a két csapat legutóbbi meccsén, a 2021-es Eb elődöntőjében Kane góljával nyertek a hosszabbításban.

A dánokat nem fogta meg a korán bekapott gól, sőt, azonnal átvették a kezdeményezést, és mentek előre az egyenlítésért. Ez majdnem össze is jött, amikor Christian Eriksen elcsaklizta a labdát az angol kapus elől, és manchesteri klubtársának, Rasmus Højlundnak passzolt. A dán csatár azonban nem találta meg a kaput, ahogy térült-fordult.

Morten Hjulmand a 34. percben viszont kegyetlenül nagy góllal egyenlített, a dán középpályás 28 méterről 114 km/h-s sebességgel lőtte ki a jobb alsót.

A labda a kapufát is érintve suhant az angol kapuba, Jordan Pickfordnak esélye sem volt odaérni.

Az egyenlítés után is aktívabbak maradtak a dánok, a félidő végére egészen beszorították a visszafogottan játszó angolokat. A 44. percben Pierre Højbjerg próbálkozott egy távoli lövéssel, de nem dolgoztatta meg Pickfordot.

A második félidő elején jobban kezdtek az angolok, az 53. percben Bukayo Saka került helyzetbe, ám nem tudta átfejelni Kasper Schmeichelt. Három perccel később Foden nagyjából húsz méterről a kapufát találta el, majd ismét Saka jött, aki csúnyán mellé lőtte a labdát. A másik oldalon Christian Eriksen sem találta el a kaput a 64. percben, a dán középpályás fölé bombázta.

Alighogy beállt Ollie Watkins az első gólt szerző Kane helyére a 69. percben, majdnem gólt szerzett. Jól ugrott ki a tizenhatoson belül, ám nem sikerült elpasszolnia Schmeichel lábai között a labdát, a dán kapus időben leért a lapos lövésre. A következő percekben Højbjerg két távoli lövését kellett Pickfordnak hárítania. Az utolsó percekben is támadtak a dánok, hogy a szlovénok elleni döntetlen után meglegyen a három pont, de nem jött össze a második gól.

Az angol válogatott a szerbek elleni 1-0-ás győzelem után most sem mutatott meggyőző játékot, a lefújás után a brit szurkolók kifütyülték Gareth Southgate csapatát. Az utolsó fordulóban Anglia Szlovéniával, Dánia Szerbiával játszik a továbbjutásért jövő kedd este 21 órától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!