A Varga Barnabást megvizsgáló orvos szerint ennél nem mehetett volna jobban a beavatkozás

2024. június 28. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

A német Bildnek nyilatkozott az az orvos, aki a pályán megvizsgálta a skótok elleni meccs 68. percében súlyos sérülést szenvedő Varga Barnabást. A meccs után sok kritika érte az orvosi beavatkozást, mert a hordágyat cipelő mentőcsapat látszólag tétovázott, Szoboszlai Dominikék fellépésére is szükség volt, hogy elinduljanak a földön fekvő magyar játékoshoz. Zacher Gábor szerint óriásit hibázott az orvosi személyzet Varga Barnabás sérülésénél, az UEFA viszont azt közölte a Telex kérdésére, hogy minden rendben zajlott le.

A VfB Stuttgart csapatorvosaként is dolgozó Raymond Best a Bildnek azt mondta, hogy Szilas Ádám, a magyar válogatott orvosának jelzésére rohant be a pályára, hogy megvizsgálja Vargát. Először az ilyenkor szokásos rutinvizsgálatokat végezték el. „Amikor megérkezünk, először ellenőrizzük a játékos a legfontosabb életfunkcióit, például a szívverését, a keringését és a légzését, hogy lássuk, van-e valamilyen probléma ezeken a területeken. Szerencsére nem ez volt a helyzet. Varga eszméletél volt, reagált az ingerekre, még a lábait is mozgatta kicsit.” Miután kiderült, hogy nincs életveszélyben a Fradi csatára, megvizsgálták a fejét és a gerincét, majd egy speciális matracra helyezték. Varga mellett végig ott Szilas Ádám, hogy az orvosok tudjanak vele kommunikálni.

„Miután sikerült stabilizálni Varga állapotát, a kórházba vittük, hogy kivizsgáljuk és felállítsuk a pontos diagnózist.” Raymond Best szerint zökkenőmentesen zajlott le az orvosi beavatkozás. „A közös munkát nyugodtan és koncentráltan végeztük el, szerintem ez ennél nem mehetett volna jobban.” Arról nem beszélt, hogy szerinte volt-e késlekedés a hordágyat kezelő mentőcsapat részéről.

Később kiderült, hogy Vargának több arccsontja is eltört. Azóta meg is műtötték, a körülményekhez képest jól van a svájciak ellen gólt szerző magyar játékos, otthonában lábadozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!