Egy sárga lap döntött Dánia és Szlovénia között a foci-Eb csoportkörében

2024. június 26. – 09:01

Egy sárga lap döntött Dánia és Szlovénia között a foci-Eb csoportkörében
Petar Stojanović kapott sárga lapot a Dánia–Szlovénia-meccsen 2024. június 16-án – Fotó: Leonhard Simon / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Egy foci-Eb-n minden mozdulatnak jelentősége lehet: egy felesleges sárga lap akár a csapat továbbjutását is befolyásolhatja a későbbiekben. Ha nem is a továbbjutásról, de a második és harmadik helyről döntött a sárga lapok száma Dánia és Szlovénia között a németországi foci-Eb C csoportjában.

Miután az utolsó fordulóban Dánia a szerbek ellen ikszelt, Szlovénia pedig – a magyarok nagy bánatára – Anglia ellen 0-0-t játszott, számolgatni kellett, hogy melyik csapat lesz a második az 5 pontos, csoportgyőztes Anglia mögött.

A dán és a szlovén fociválogatottnak is

  • 3-3 pontja volt a három mérkőzés után,
  • 2 gólt lőttek és 2 gólt kaptak, így a gólkülönbségük is egyaránt 0-0 volt, és
  • az egymás elleni meccsük is döntetlenre végződött.

Ilyenkor az úgynevezett fair play pontokat kell nézni, azaz a két csapat eddig begyűjtött sárga lapjait. Ebben hajszálnyival jobb eredményt ért el Dánia: Eriksenék csak 6 sárga lapot kaptak a három csoportmeccs alatt, míg Oblakék 7-et.

Különösen bosszantó lehet a szlovénoknak, hogy az egyik sárgát a kispadon ülő technikai vezetőjük, Milivoje Novaković kapta teljesen felesleges reklamálás miatt a dánok elleni meccsen.

Ezzel Dánia a második, Szlovénia a harmadik helyen jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

A nyolcaddöntőben Dánia Németország ellen játszik, Szlovénia pedig a szerdai meccsek eredményének függvényében Portugáliával vagy az E csoport győztesével, amely még bárki lehet, mert Romániának, Belgiumnak, Szlovákiának és Ukrajnának is 3-3 pontja van két forduló után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!