Szerbia túl későn és túl keveset harcolt, ki is esett az Eb-ről

2024. június 25. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

A C csoport végeredménye ugyan nagyon is kritikus a magyar továbbjutás szempontjából, az nem a Dánia-Szerbia, hanem a párhuzamosan játszott angol-szlovén meccs eredményétől függött. De ha ettől a szemponttól eltekintünk, nagyon is parázs küzdelemre számíthattunk, mivel a csoport eddigi eredményei alapján mindkét csapatnak volt még esélye a továbbjutásra. Szerbiának ehhez feltétlenül győznie kellett, Dániának viszont egy döntetlen is elég lett volna a gólkülönbségük miatt biztos továbbjutást jelentő harmadik helyhez a csoportban.

Vagyis előzetesen arra számíthattunk, hogy a szerbek kezdenek nagyobb lendülettel, de az első félidőben mégsem tűnt úgy, mintha sietős lenne nekik. Az első feljegyezhető esemény egy sárga lap volt, Milenković kapta Højlund lerántásáért az 4. percben. A 16. percben Mæhle adott be balról, a túlszélen a másik szélső, Bah bújt ki védője mögül, majd fejelt elesve a kapu mellé, hogy aztán közepes átéléssel 11-est reklamáljon. Nem volt az.

A 21. percben egy szerb labdavesztés után Eriksen csavarhatta rá tisztán húszról, Rajković szögletre tolta a a sarokra tartó lövést. A szögletből klasszikus burleszk végén újabb szöglet lett, amiből ugyan Wind a kapussal együtt begyötörte a labdát, de az kívülről kanyarodott vissza a kapu elé, úgyhogy szerb kirúgás következhetett.

A 32. percben Højlund próbálkozott távolról. Jó helyre tartott a lövés, de nem volt túl erős, Rajković ráfeküdt. A 39. percben egy lendületesebb jobboldali dán támadás végén a második hullámban tisztán érkező Wind elé pattant a labda a 16-oson belül, de a lövés pillanatában megcsúszott a támasztó lába, így messze fölé lőtte. A statisztikák szerint Szerbiának volt egy kapura lövése, nekem nem tűnt föl.

A második félidő kicsit pörgősebben, vagy inkább feszültebben indult, két dán helyzet és egy-egy szöglet is volt hat percen belül. Az 53. percben egy dán védő saját kapujába vágta Jović élesen középre tett labdáját, de Jović lesről ugrott ki, nem adták meg a gólt. A szerb szurkolóknak nem tetszett a helyes döntés, söröspoharakkal dobálták a partjelzőt, Milenković ment oda lecsillapítani őket.

A 62. percben a dánok tetszetős passzolgatással vezették fel a labdát a középpálya bal oldaláról indulva a tizenhatos jobb sarkáig, ahonnan Hjulmandnak tették vissza lövésre a labdát. Csúnyán fölé durrantotta. Csapongó volt a meccs, mindkét kapu előtt akadtak biztató helyzetek, de nagyobb veszélyt csak Vestergaard fejese okozott Eriksen szöglete után. De az is lágyan hullott végül Rajkovć ölébe.

A 72. percben a dánok büntetőt reklamáltak, amikor csatárukat kilökte a szerb védő a labda alól. Még csak nem is vizsgálták az esetet, pedig a visszajátszások alapján érdemes lett volna. A 81. percben Vlahović harcolt meg egy labdáért az alapvonalnál, visszatette lövésre Mitrocićnak, aki messze elcsavarta a hosszú kapufa mellett. még így is ez volt e legveszélyesebb szerb helyzet. A 84. percben Mitrović nagy átéléssel színészkedett el egy tizenegyest, majd reklamált ki magának egy sárgát. A szerbek ekkor már végre mindent egy lapra feltéve rohamoztak. A dánok nyugodtabban építkeztek, a cserék után a jobb szélre került Mæhle veszélyes beadását Živković két érkező dán között kanalazta szögletre. A 89. percben Milinković-Savić beadását Vlahović fejelte rá messziről, de fölé ívelte.

A 89. percben Milinković-Savić beadását Vlahović fejelte rá messziről, de fölé ívelte. A 90. percben Milinković-Savić már rálőtte húszról, lassan csavarodó labdájára Schmeichel simán odaért, bár aztán kipattant róla. De nem volt érkező, így a dán kapusnak még az időt is húzhatta kicsit. Végül maradt a 0-0, ami végül második helyet ért a dánoknak, mert bár Dánia és Szlovénia pontosan ugyanannyi pontot és gólt szerzett, és ugyanannyi gólt kapott. így végül a sárga lapok száma döntött. Köztük azt, amit a technikai vezetőjük, Milivoje Novaković kapott a dánok elleni meccsen reklamálásért . Ha már Anglia nem juttatta tovább a magyar válogatottat, nézzük, mi kellhet hozzá.

Magyarország továbbjut, ha

  • Belgium legalább két góllal megveri Ukrajnát vagy Ukrajna veri meg legalább négy, de biztos, ami biztos öt góllal Belgiumot ÉS Románia legalább hárommal Szlovákiát, vagy Szlovákia legalább öttel Romániát miközben a belgák lehetőleg több, a szlovákok meg legalább annyi sárgát kapnak, mint a magyarok.

vagy

  • Törökország nem kap ki vagy legalább három góllal kikap Csehországtól, és Portugália nem kap ki Grúziától (Georgia).

Mindez bővebben levezetve itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!